Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων και ο εισερχόμενος τουρισμός από την...

Η ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων και ο εισερχόμενος τουρισμός από την Κίνα στη Κρήτη στο επίκεντρο συνάντησης στη Περιφέρεια με υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού CISMEF

Η ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Κινεζική αγορά αλλά και η ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα στην Ελλάδα και στην Κρήτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης στη Περιφέρεια που είχαν Αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, φορείς, παραγωγικές τάξεις αλλά και υπηρεσίες με αντιπροσωπεία του CISMEF από την Καντόνα, που είναι ο Κινεζικός οργανισμός  που οργανώνει τη γνωστή έκθεση της Καντόνα.
Επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Wu Dongwen αναπληρωτής γενικός διευθυντής του CISMEF που συνοδευόταν από 5 υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού τους οποίους καλωσόρισαν στη Περιφέρεια οι Αντιπεριφερειάρχες Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρη, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης, τα Δίκτυα Οινοποιών Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου και το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου κ.α.
Ο κ. Αλεξάκης στην τοποθέτηση  του ανέφερε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης είναι από τις πιο εξωστρεφείς Περιφέρειες και περιοχές της Ελλάδας, «έχουμε δεχτεί ήδη επισκέψεις από υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους Προέδρους, Αντιπροέδρους , Υπουργούς, όμως οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μας είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εμείς ανταποκρινόμαστε θετικά στην Πρωτοβουλία του Κινέζου Προέδρου «OneBeltRoadPartnership». Η Ελλάδα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμμετείχε στις συναντήσεις υψηλού επιπέδου στις 12,13 Μαΐου 2017. Επίσης η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλίας της Κίνας με Τρίτες Χώρες, τις ίδιες ημέρες και ως εκ τούτου αναμένονται ενέργειες που θα ενισχύσουν το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας προς τη χώρας σας».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η στήριξη και η προώθηση των προϊόντων,  του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου της μεταποίησης του νησιού. Όλες οι προσπάθειες μας, καθώς και οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε, γίνονται σε στοχευμένη βάση και ο σχεδιασμός μας στηρίζεται στην ανάδειξη και προβολή της ποιότητας και της ταυτότητας των προϊόντων μας. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνδράμουν σημαντικά  στην εξωστρέφεια  και την κατάκτηση νέων διεθνών αγορών για τα Κρητικά προϊόντα. Στο πλαίσιο της διευρυμένης αυτής προσπάθειας, εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας του CISMEF από την επαρχία Καντόνα, στην Περιφέρεια Κρήτης. Πάντοτε προσπάθειες, που θα προάγουν τη συνεργασία και θα αποφέρουν οφέλη για τον τόπο μας και τα προϊόντα μας θα μας βρίσκουν, ως Περιφέρεια Κρήτης αρωγούς και υποστηρικτές».
Εξάλλου ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του CISMEF κ. Wu Dongwen ευχαριστώντας τους Αντιπεριφερειάρχες, τους παριστάμενους στην συνάντηση, ανέφερε ότι, ο Οργανισμός του ενδιαφέρεται να παρουσιαστούν τα Κρητικά προϊόντα στην έκθεση της Καντόνα επειδή πρόκειται για εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.