Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων στα Κύθηρα

Ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων στα Κύθηρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα της χώρας, στα Κύθηρα από τις 27 Απριλίου έως την 1 Μαϊου. Εφημερίδες όπως η Kronen Zeitung (από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης  με κυκλοφορία 1,2 εκ. φύλλα), η Kleine Zeitung, η Kurier, η Die Presse, το περιοδικό Woman (με πάνω από 400.000 αναγνώστες), και το δίκτυο oe24 (εκδίδεται σε έντυπη μορφή και διαθέτει online & τηλεόραση) με τηλεθέαση που ξεπερνά τα 4 εκ. τηλεθεατών, συμμετείχαν στο ταξίδι που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με τη συνεργασία του Δήμου Κυθήρων και την στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines.

Κατά την παραμονή τους στο νησί και χάρη στον άψογο σχεδιασμό και εκτέλεση του 4ήμερου προγράμματος από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού και την απαράμμιλη εναλλαγή των τοπίων, να απολαύσουν τη ξεχωριστή γαστρονομία με τα αγνά τοπικά προϊόντα και να εντυπωσιαστούν από την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του.

Τα Κύθηρα, «το κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου, το νησί που γεννήθηκε η Αφροδίτη και φιλοξένησε τον έρωτα του Πάρη και της ωραίας Ελένης, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις για τον ταξιώτη»  ήταν το συμπέρασμα των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην αποστολή.  

Πέραν από κάθε αμφιβολία τα Κύθηρα αποτελούν ιδανικό προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό προσφέροντας καλά οργανωμένες δραστηριότητες όπως trekking, diving, cannyoning, yachting κ.α που σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομική παράδοση συνθέτουν μια ολοκληρωμένη και ποιοτική πρόταση διακοπών πλήρως ανταποκρινόμενη στο προφίλ των Αυστριακών τουριστών.

Η προβολή του νησιού στο ευρύ αυστριακό κοινό μέσω αφιερωμάτων στον Τύπο καθώς και φωτογραφιών και video στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα βοηθήσει στην ένταξη των Κυθήρων στον τουριστικό χάρτη των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Τ.Ο που διαθέτει μεγάλο πρόγραμμα για την Ελλάδα, προκειμένου να συμπεριλάβει τα Κύθηρα στο πρόγραμμά του με απευθείας πτήσεις από Αυστρία. Το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης έχει σταθεί αρωγός, αναγνωρίζοντας τη συστηματική προσπάθεια του νησιού για τουριστική ανάπτυξη και έχει ενθαρρύνει την πρωτοβουλία αυτή. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα βρεθεί η αεροπορική εταιρεία που μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του αερολιμένα Κυθήρων και θα σηματοδοτηθεί έτσι μια νέα εποχή για το νησί.

Για την επιτυχία που σημείωσε αυτό το ταξίδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Κυθήρων και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Ε. Χαρχαλάκη για την υποδοχή και ενημέρωση στο Δημαρχείο, την Aegean Airlines για την παραχώρηση δωρεάν εισιτηριών, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Μ. Κορώνη, Μ. Κασιμάτη, Π. Γιαννιώτη, Ν. Χριστοφόρου, Ρ. Ζαφειρίου, Κ. Μυτιληναίου, Β. Σκλάβο και Γ. Κασιμάτη για την άψογη διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.