Αρχική Δήμοι Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Μπέλτσο για την...

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Μπέλτσο για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση-προβολή του Δήμου Πύργου

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο με το Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Διονύσιο Μπέλτσο για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης  στο Δήμο Πύργου και την προώθηση έργων και δράσεων που ενισχύουν την τουριστική ταυτότητα της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του Υπουργείου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Τόνισε ότι η συνολικά η Ηλεία και η περιοχή του Πύργου διαθέτουν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή και την τουριστική δραστηριότητα όλο το χρόνο.

 Ο κ. Μπέλτσος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της περιοχής και παρουσίασε τις προτάσεις του.

Συζητήθηκαν ειδικότερα οι δυνατότητες ανάδειξης της ιστορικής σημασίας της περιοχής και του πολιτιστικού αποθέματος, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου. Επίσης, συζητήθηκαν  προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας, που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση των αφίξεων  κρουαζιεροπλοίων και επισκεπτών κρουαζιέρας  στο Κατάκολο τα τελευταία χρόνια.

Εξετάστηκαν ακόμη οι δυνατότητες για την ένταξη σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προτάσεων έργων του Δήμου που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.