Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΒΒΕ στο Porto Palace Hotel Thessaloniki οι Προοπτικές...

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΒΒΕ στο Porto Palace Hotel Thessaloniki οι Προοπτικές Ανάπτυξης

Γιάννη Στουρνάρα στο ΣΒΒΕ

Κλειστό δείπνο με τιμώμενο προσκεκλημένο ομιλητή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθ. Γιάννη Στουρνάρα, διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο Porto Palace Thessaloniki o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΒΒΕ στο Porto Palace Hotel Thessaloniki οι Προοπτικές ΑνάπτυξηςΣτην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Παραγωγικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Φορέων της Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και των επιχειρήσεων – μελών του ΣΒΒΕ, ενώ βασικά θέματα της συζήτησης σχετίζονταν βεβαίως με την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, με το χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls, με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις θετικές του επιπτώσεις στην ανάπτυξη, όπως επίσης και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην έμπρακτη στήριξη των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, και ειδικότερα όσων έχουν έδρα την Περιφέρεια, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Στο τελευταίο στάδιο που διανύουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Τράπεζας στην ομιλία του με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης και ο ρόλος της Μεταποίησης, με αναφορά στη Βόρειο Ελλάδα», «αυτά που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής είναι σχετικά λίγα σε σύγκριση με το μεγάλο όγκο των αλλαγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα. Η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί μετά από μακρόχρονη προσπάθεια (από το 2010), όπως αυτό αντανακλάται στα τελευταία διαθέσιμα δημοσιονομικά μεγέθη».

«Η Βόρεια Ελλάδα» κατέληξε «μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή, διάχυση και αξιοποίηση της καινοτομίας. Διαθέτει μία ισχυρή μεταποιητική βάση με μεγάλη παράδοση, κλαδικές συγκεντρώσεις και αρκετά σημαντική τεχνογνωσία. Παρουσιάζει σημαντική παρουσία στους κλάδους τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καθώς και δομικών υλικών. Οι Περιφέρειές της κατέχουν κομβική γεωγραφική θέση και μεταφορικά δίκτυα υπερεθνικής σημασίας, ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες επιδόσεις τους στο εξαγωγικό εμπόριο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Τέλος, η πλειοψηφία των Περιφερειών παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις – σε σχέση με το μέγεθός τους – σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.