Αρχική Αθλητικά Πάνω από 15.000 ποδηλάτες την Κυριακή στον 24ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Πάνω από 15.000 ποδηλάτες την Κυριακή στον 24ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχεται την Κυριακή 7 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος περισσότερους από 15.000 χιλιάδες ποδηλάτες, που θα συμμετάσχουν στον 24ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας του δήμου Αθηναίων.

Ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο με μαζική συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει, στις 10:00 το πρωί, την εκκίνηση για τη διαδρομή των 13 χιλιομέτρων, από την πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς στις 11:45 στην εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους, του 1ου Athens International Criterium, από το ίδιο σημείο.

Διαδρομές:

Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Αμαλίας (μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00 π.μ. και 10:15 π.μ. των διαδρομών 13χλμ και 3,5χλμ αντίστοιχα.

13χλμ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων (αριστερά) – Ιουλιανού – Λιοσίων (αριστερά) – Μάρνη – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως (δεξιά) – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος.

3,5χλμ παιδιών και ΑΜΕΑ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Δεξιά Hilton – Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – Τερματισμός: Β. Αμαλίας.

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού

Η παραλαβή των αριθμών, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές, έως και το Σάββατο 6 Μαΐου, (09:00 – 19:00) θα γίνεται ΜΟΝΟ από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, τμήμα Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλ. 210-5284873 – 4.

Την ημέρα της εκδήλωσης 7 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη του απαντητικού e-mail σε περίπτωση ηλεκτρονικής εγγραφής ή με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Athens Bike Weekend

Η γιορτή ξεκινά από αύριο Σάββατο. Το Athens Bike Weekend, σε συνεργασία με το Mbike, πιστό στο ραντεβού του για δεύτερη χρονιά, θα σας περιμένει όλο το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, με εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου, τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

Τι θα κάνετε; Θα δείτε τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και θα ενημερωθείτε για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας με το ποδήλατο ακόμη πιο ευχάριστη, θα αφήσετε τους  μικρούς ποδηλάτες να παίξουν και να μάθουν τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Με το ποδήλατο τους ή όχι οι Αθηναίοι καλούνται να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο γεμάτο δράσεις, happenings και πολλά ποδήλατα.

Τι είναι το 1ο Athens International Criterium

Την Κυριακή, μετά το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αμιγώς αγωνιστική διοργάνωση, το 1ο Athens Criterium, στις 11:45, στο οποίο θα λάβουν μέρος αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Ο αγώνας αποτελεί μια συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του MBike και είναι ενταγμένος στο καλεντάρι και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI). Ένας αγώνας τύπου “σιρκουί”, σε κλειστή διαδρομή 3.5 χιλιομέτρων, που οι ποδηλάτες θα καλύψουν 15 φορές με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα σε συγκεκριμένα σημεία. Δύο από τους πιο διακεκριμένους ποδηλάτες στην Ελλάδα σήμερα, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Γιώργος Μπούγλας, είναι ανάμεσα στους διεκδικητές της πρωτιάς στο 1ο Athens International Criterium.

Ο αγώνας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους αθλητές, από ένα δεδομένο σημείο, περίπου κάθε 4 λεπτά, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον του αγώνα.

Διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος-Β. Σοφίας- Β. Κωνσταντίνου (ύψος Hilton)-Β. Όλγας-Β. Αμαλίας-Πλατεία Συντάγματος.

Ενδιαφέροντα σημεία για να παρακολουθήσετε τον αγώνα:

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Η στροφή πριν από το Hilton

Η αρχή της Βασ. Όλγας, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο

Η αρχή της Βασ. Αμαλίας, λίγο πριν το τελικό sprint

Ο Pepper 96.6 θα μεταδίδει ζωντανά από την «γραμμή της εκκίνησης», αλλά και όλο το Σαββατοκύριακο από την πλατεία Συντάγματος

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, που θα ξεσηκώσει τους ποδηλάτες με τη δυναμική μουσική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.