Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η JTB ανακοίνωσε την εξαγορά της Kuoni Global Travel Services – γίνεται...

Η JTB ανακοίνωσε την εξαγορά της Kuoni Global Travel Services – γίνεται πλέον η Νο 1 DMC στον κόσμο

Η JTB ανακοίνωσε τη Τρίτη 30 Μαϊου, ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση όλων των μετοχών της Kuoni Travel Investments Ltd., (Kuoni Global Travel Services). Η JTB Corp. (Κεντρικά Γραφεία στο Shinagawa-ku, Τόκιο, Ιαπωνία, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Hiroyuki Takahashi).

Με την εξαγορά αυτή, η JTB στοχεύει στην ενίσχυση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης από την Ασία στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, κάτω από το σλόγκαν της «Departing Globally, Arriving Globally» η JTB πέτυχε την αύξηση εξερχόμενων των ταξιδιών προς την Ευρώπη, κάνοντας την έναν σημαντικό προορισμό για τους ταξιδιώτες, από την Άπω Ανατολή. Επίσης εκτός από την αγορά της Ιαπωνίας, η JTB έχει ενισχύσει τα εξερχόμενα ταξίδια και από αναπτυσσόμενες αγορές από όπου αναμένεται μεγάλη ροή ταξιδιωτών.
Κατά το 2020, προβλέπεται ότι οι ξένοι επισκέπτες στην Ευρώπη θα φτάσουν περίπου 620.000.000 (αύξηση 150.000.000 από το 2010). Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα στις αγορές της Κίνας και της Ασίας οι ταξιδιώτες αυξάνονται με σταθερό ρυθμό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αειφόρος ανάπτυξη της, η JTB , σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωσή της προχώρησε στην εξαγορά της Kuoni Global Travel Services και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη.

Η Kuoni Global Travel Services είναι μία από τις κορυφαίες τουριστικές εταιρείες παγκοσμίως, με σημαντική παρουσία, ιδιαίτερα στις ασιατικές επιχειρήσεις αναψυχής και τις εταιρικές ομάδες που επισκέπτονται την Ευρώπη, με υψηλή αξία της επωνυμίας να λειτουργεί για περισσότερα από 100 χρόνια. Η εξαγορά αυτή προσφέρει στην JTB μια εξαιρετική ευκαιρία να είναι ένας μοναδικός φορέας εκμετάλλευσης στην Ευρώπη συγκεντρώνοντας το δίκτυο και τις γνώσεις.

Η εξαγορά της Kuoni Global Travel Services θα προσφέρει νέες επιχειρηματικές προοπτικές και την ευκαιρία να καταστεί η Νο 1 παγκοσμίως DMC (* 1). Επίσης θα αυξήσει τις νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των ομίλων στις αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο μέσω της επέκτασης των τοπικών προσφορών προϊόντων. Θα υποστηρίξει επίσης την επέκταση και την ενίσχυση των παγκόσμιων υπηρεσιών MICE (* 2) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι δωρεάν για την υπάρχουσα επιχείρηση MICE της JTB.

Η εξαγορά εξαρτάται από την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού και από την τήρηση άλλων τοπικών νομικών απαιτήσεων.

Επιπλέον, η Kuoni Global Travel Services θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να είναι ένας ουδέτερος φορέας εκμετάλλευσης γης για να συνεργαστεί με πολλές άλλες εταιρείες εκτός της JTB, δίνοντας πλήρη προσοχή στην προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών.

Kuoni Global Travel Services
Επιχείρηση: Kuoni Travel Investments Ltd
Κεντρικό Γραφείο Τοποθεσία: Ζυρίχη, Ελβετία
Κύκλος εργασιών: 589 εκατ. Ευρώ (Περίπου 70,5 δισ. Γιεν, το 2016)
Αριθμός εργαζομένων: Περίπου 1.400 (2016)

(* 1) Το DMC αντιπροσωπεύει την εταιρεία διαχείρισης προορισμών, μια εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που διαθέτει εκτεταμένες τοπικές γνώσεις, εμπειρογνωμοσύνη και πόρους, με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, περιηγήσεων, μεταφορών κλπ. (* 2) Συντομογραφία για MICE = Εκθέσεις / Εκδηλώσεις Συνέδρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.