Αρχική Βραβεία Ένα BRAVO για τις Υδάτινες Γέφυρες!

Ένα BRAVO για τις Υδάτινες Γέφυρες!

Η θριαμβευτική πορεία και τα σπουδαία αποτελέσματα του έργου Υδάτινες Γέφυρες – Ενώνουμε τη φωνή μας για το Νερό! αναγνωρίστηκαν και επισφραγίστηκαν μέσα από μια σημαντική διάκριση: τη βράβευσή του στο πλαίσιο των BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS, που διοργανώνει το QualityNet Foundation, στην κατηγορία ENVIRONMENT. To έργο υλοποιήθηκε πιλοτικά από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, σε 10 πόλεις της χώρας, σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης) και χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος ήταν το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων με τίτλο Δημιουργούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρείν. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης κ. Ευάγγελος Κουκιάσας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται προσπάθειες για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, το πρόγραμμα Υδάτινες Γέφυρες υπήρξε μια πρωτοπόρα και ολιστική προσέγγιση της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού και ημιαστικού νερού, που εισέφερε κρίσιμα αποτελέσματα με σημαντικότερα την εισαγωγή συμμετοχικών διαδικασιών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη δικτύωση των ΔΕΥΑ της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! υπήρξε η συντονισμένη προσπάθεια ουσιαστικής διαβούλευσης φορέων και ενδιαφερόμενων μερών που εμπλέκονται στη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, για τα μείζονα θέματα του πολύτιμου πόρου σε τοπικό, καταρχάς, επίπεδο. Η σημαντική παρακαταθήκη του στις 10 πόλεις πιλοτικής υλοποίησής του εντοπίζεται στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με εφαρμογή κατάλληλων μέτρων και πολιτικών μέσω της αποτελεσματικής αξιοποίησης του υλικού που παράχθηκε, στη δημιουργία πλαισίου συμμετοχικών διαδικασιών μόνιμου χαρακτήρα για την ανάλυση και τη λήψη των αποφάσεων και στη μεταφορά εμπειρίας και γνώσης που αποκτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης αστικού νερού στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.