Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 150 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ITB BERLIN

150 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ITB BERLIN

150 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ITB BERLIN

Με 150 εκθέτες, προερχόμενους από το χώρο της αγοράς, αλλά και από αρμόδιους φορείς του κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα, μεταξύ 10.000 εκθετών από 184 χώρες, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2017, που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου στο Βερολίνο.

150 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, ITB BERLINΜεταξύ των 109.000 επισκεπτών, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Η εξαιρετικά υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα στο γερμανικό ταξιδιωτικό κοινό για το 2017, διαπιστώθηκε στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων, που είχε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators.

Ειδικότερα, η  Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας, DRV  κ. Norbert Fiebig, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού  και τόνισε ότι από την  εξέλιξη των κρατήσεων μέχρι σήμερα,  η  Ελλάδα αποτελεί την πιο ισχυρή  τάση της χρονιάς στην γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική αγορά.

Τα συγχαρητήριά του για τη δυναμική  ανάπτυξη του  ελληνικού τουρισμού μετέφερε στην κα Κουντουρά ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομικής  Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Hans-Joachim Fuchtel, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με την Υπουργό.

Ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής & Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή τη δυναμική συμμετοχή των ελληνικών εταιριών στην έκθεση, υπογράμμισε ότι: «ο τουρισμός ενισχύει σταθερά τη δυναμική του και τη συμμετοχή του στο ΑΕΠ της χώρας. Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ BERLIN 2017, με σχεδόν 150 Έλληνες εκθέτες, μεταξύ αυτών ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Στο πλαίσιο, αυτό εξάλλου, το Επιμελητήριο στηρίζει τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας τους πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της ITB BERLIN, ενώ συνεχίζει και το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για ξενοδοχοϋπαλλήλους, μάγειρες και επισιτιστές, που οργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

Σημειώνεται ότι και φέτος ITB BERLIN πρόσφερε στους εκθέτες το “ITB SPEED NETWORKING” πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers, που έλαβαν χώρα στον εκθεσιακό χώρο και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης.

Το εκθεσιακό γεγονός κάλυψαν πάνω από 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες.

Η επόμενη ITB BERLIN πρόκειται να λάβει χώρα από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2018.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.itb-berlin.com και την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr ή να επικοινωνήσει στο 210 64 19 037, για να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα και την επόμενη διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.