Αρχική UNWTO Η Κινεζική τουριστική δαπάνη σε επίπεδα ρεκόρ

Η Κινεζική τουριστική δαπάνη σε επίπεδα ρεκόρ

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το 2016 περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, επεκτείνοντας έτσι την ηγετική τους θέση στην εξερχόμενη αγορά ως η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια στα $ 261 δισεκατομμύρια, δηλαδή, το περασμένο έτος και ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 6% στα 135 εκατ.

Η Κίνα από το 2012 είναι στην πρώτη θέση στον κατάλογο τουριστικών δαπανών, ενώ έχει διψήφια ετήσια αύξηση κάθε χρόνο από το 2004.

«Με την ανάπτυξη του Κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού επωφελήθηκαν πολλοί προορισμοί στην Ασία και τον Ειρηνικό, στην Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας και της Ταϊλάνδης, αλλά και μακρινοί προορισμοί, όπως οι ΗΠΑ και αρκετές πολιτείες στην Ευρώπη.»

Στη δεύτερη θέση στον εξερχόμενο τουρισμό, έρχονται οι ΗΠΑ, όπου, οι δαπάνες αυξήθηκαν επίσης 8% σε 122 δισεκατομμύρια $ το 2016, χάρη στο ισχυρό δολάριο.

«Παρά τις πολλές προκλήσεις, τα αποτελέσματα είναι συνεπή σε αύξηση 4% και 1,2 δισ διεθνείς τουριστικές αφίξεις για το 2016», δήλωσε ο Taleb Rifai γενικός γραμματέας του UNWΤO.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν μια ισχυρή επιθυμία για ταξίδια και αυτό ωφελεί πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταφράζεται σε οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.