Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΕΚΠΑ παρουσιάζει το ερευνητικό και ανασκαφικό του έργο στις 6 και...

Το ΕΚΠΑ παρουσιάζει το ερευνητικό και ανασκαφικό του έργο στις 6 και 7 Απριλίου

Ποιες είναι οι πρώτες ερμηνείες για τον πρώιμο μυκηναϊκό τάφο του Πολεμιστή που ανασκάφτηκε πρόσφατα στο Πλάσι του Μαραθώνα; Ποιες πληροφορίες δίνουν οι νέες ανασκαφές στην πόλη και στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, στην Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης, στα Άβδηρα Χαλκιδικής, αλλά και στο «Ρωμαϊκό Βαλανείο» της Ραφήνας; Μπορεί ένας διάσημος πίνακας της Αναγέννησης να δώσει στοιχεία για το μετατραυματικό άγχος καλλιτεχνών, αιώνες πριν το σύνδρομο αναγνωριστεί από την ψυχιατρική; Ποιο μυστικό αποκαλύπτει έργο των Φώτη Κόντογλου και Γιάννη Τσαρούχη;
Τα παραπάνω δίνουν μια μικρή μόνο γεύση από το πολυδιάστατο ερευνητικό και ανασκαφικό έργο του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που σε λίγες μέρες διοργανώνει το 11ο κατά σειρά, διήμερο συμπόσιο του.
Η καθιερωμένη πλέον επιστημονική συνάντηση, που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια και θεωρείται ένας καταξιωμένος θεσμός για τον τομέα και το τμήμα, θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 6 και την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, στο αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης», στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.