Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεχείς και εντατικοί οι έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των ημερών του...

Συνεχείς και εντατικοί οι έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των ημερών του Πάσχα

Επίσκεψη στο εγκεκριμένο σφαγείο DEMICO Α.Ε. κλιμακίου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Α.Α., με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου και την Δ/ντρια της ΔΑΟΚ Χρύσα Καπετανοπούλου

Κλιμάκιο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου και την Δ/ντρια Χρύσα Καπετανοπούλου πραγματοποίησαν επίσκεψη την Μεγάλη Τετάρτη, στο σφαγείο «DEMICO Α.Ε. με κωδικό S94» που εδρεύει στην Κερατέα. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν και από τρεις κρεοσκόπους – κτηνιάτρους της υπηρεσίας και συγκεκριμένα την Αγγελική Χατζοπούλου, την Μαρία Λιάκου και τον Αλέξανδρο Διπλάρη.
Οι έλεγχοι της Περιφέρειας όσον αφορά τα σφάγια, είναι συνεχείς και εντατικοί και κυρίως τις περιόδους των εορτών, αφού οι προαναφερόμενοι κρεοσκόποι-κτηνίατροι είναι εκ περιτροπής στους χώρους του σφαγείου.
Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν περίπου 90.000 αιγοπρόβατα (συνολικά στην Αττική είναι πάνω από 200.000) και 20.000 χοιρινά. Λειτουργούν τρία εγκεκριμένα σφαγεία, ένα στην Ανατολική Αττική στην Κερατέα και δύο στην Δυτική Αττική στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα. Επίσης, λειτουργεί και ένα εγκεκριμένο πνηνοσφαγείο στην Παιανία.
Στην Ανατολική Αττική κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2016) πραγματοποιήθηκαν 197 επιθεωρήσεις – έλεγχοι και κρεοσκοπήθηκαν 75.566 αιγοπρόβατα και 3.256 χοιρινά.
Όσον αφορά το τρέχον έτος, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί επιθεωρήσεις σε περίπου 20.000 σφάγια αμνοεριφίων, από τα οποία περίπου τα 3.500 εί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.