Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Η πληρωμή του ελληνικού χρέους με ελιές» ένα από τα εμβληματικά έργα...

«Η πληρωμή του ελληνικού χρέους με ελιές» ένα από τα εμβληματικά έργα της Μάρτα Μινουχίν στην είσοδο του ΕΜΣΤ

Με αφορμή τα δύο έργα της Μάρτα Μινουχίν, «Η πληρωμή του ελληνικού χρέους με ελιές» που έχει στηθεί στην είσοδο του ΕΜΣΤ με ένα μεγάλο καφάσι ελιές στο κέντρο του, και ο «Παρθενώνας των απαγορευμένων βιβλίων» που θα υψωθεί σε φυσικό μέγεθος στην κεντρική πλατεία του Κάσσελ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συνάντησε την εμβληματική καλλιτέχνιδα από την Αργεντινή, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και συζήτησε μαζί της το απόγευμα του Σαββάτου 8/4/2017.

Το έργο της ο «Παρθενώνας των απαγορευμένων βιβλίων» έχει ένα ηρωικό παρελθόν καθώς είχε πρωτοπαρουσιαστεί από την Μινουχίν μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή. Σήμερα το επαναλαμβάνει για να υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατίας αλλά και της ελευθερίας της έκφρασης η οποία απειλείται από τον ηγεμονικό λόγο. Ο καινούργιος Παρθενώνας θα καλυφθεί με λογοκριμένα βιβλία απ’ όλον τον κόσμο, και θα είναι έτοιμος για τα δεύτερα εγκαίνια της documenta 14, που θα γίνουν στην ιστορική γερμανική έδρα της στις 10 Ιουνίου με την παρουσία και της Ελληνίδας Υπουργού.

Η Υπουργός Πολιτισμού απευθύνθηκε στη Μάρτα Μινουχίν ως καλλιτέχνιδα προς καλλιτέχνιδα. Και η Μινουχίν, με αφορμή την ειρωνική περφόρμανς την οποία παρουσίασε στο ΕΜΣΤ όπου κάλεσε μια ηθοποιό που υποδυόταν την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να δεχτεί τις ελιές και να διαγράψει το ελληνικό χρέος, τόνισε: «Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν σήμερα και να εξαφανιστούν αύριο. Η τέχνη όμως δεν μπορεί να εξαφανιστεί ποτέ. Ζήτω η Τέχνη

Η Λυδία Κονιόρδου από την πλευρά της, εξέφρασε τον θαυμασμό της για την μαχητική καλλιτεχνική παρουσία της Μάρτα Μινουχίν, και υπογράμμισε: «Έχω την πεποίθηση ότι η ουτοπία του σήμερα είναι η πραγματικότητα του αύριο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.