Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα

Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα

Στοχεύοντας στην ανανέωση της σχέσης της τοπικής κοινότητας με τις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και επιδιώκοντας την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσανατολισμού του εν γένει, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο πλαίσιο του «Λυκείου Επιδαύρου», ξεκινάει από τον Μάρτιο 2017 προγράμματα εκπαίδευσης κοινού στην Αργολίδα, με εκκίνηση από τον Δήμο Ναυπλιέων.  

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2017 σε διάφορους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, όπως Ναύπλιο, Αγία Τριάδα, Νέα Τύρινθα, Δρέπανο κ.ά. καθώς και σε σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβαθμια Διεύθυνση Αργολίδας.

Πρόκειται για μια σειρά από δράσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά με στόχο την επαφή τους και την εξοικείωσή τους με το περιεχόμενο και τη φόρμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ, με τίτλο Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα. 

Ειδικότερα, αφορά στη διενέργεια σύντομων βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων και  διαλέξεων πάνω σε κείμενα που θα ανεβούν φέτος στην Επίδαυρο.

Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε κατοίκους, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα γίνονται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες.

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 3 Απριλίου, με την παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της συμβούλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τζω Κακουδάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.