Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δύο ποδηλάτες ενώνουν την Αθήνα με το Κάσελ στις αποσκευές τους το...

Δύο ποδηλάτες ενώνουν την Αθήνα με το Κάσελ στις αποσκευές τους το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»

Περνώντας από 14 χώρες στέλνουν μήνυμα κατανόησης μεταξύ των λαών

Λίγο πριν από την επίσημη τελετή εγκαινίων της documenta 14, δύο ποδηλάτες ξεκινούσαν το δικό τους ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τη γερμανική πόλη του Κάσελ, συνδέοντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο τις δύο πόλεις που φιλοξενούν την πιο σημαντική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο.

 Οι 20χρονοι Vincent Keller και Leon Gross, ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Απριλίου, από την Αθήνα και σε 100 ημέρες, αφού έχουν διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα περνώντας από 14 χώρες της Ευρώπης, στις 10 Ιουνίου, θα φτάσουν στην πλατεία Frederick του Κάσελ για τα εγκαίνια που δεύτερου σκέλους της documenta 14.

 Οι δήμαρχοι των πόλεων της Αθήνας Γιώργος Καμίνης και του Κάσελ Bertram Hilgen, είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν τους δύο αθλητές και να τους ευχηθούν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο στόχο τους, που ως πρωτοβουλία υιοθετήθηκε και υποστηρίζεται από τον δήμο του Κάσελ.

  Οι δύο ποδηλάτες στη διαδρομή των 4.000 χιλιομέτρων αφού διασχίσουν την Ελλάδα θα περάσουν από την Αλβανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Αυστρία, την Τσεχία και μετά από τρεις μήνες θα φτάσουν στη Γερμανία, στέλνοντας μήνυμα κατανόησης μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

  Στις αποσκευές τους, όμως θα έχουν και ένα βιβλίο: το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» και σε κάθε χώρα που θα σταματούν, θα ζητούν από έναν πολίτη ένα σημείωμα – μήνυμα. Το βιβλίο θα το παραδώσουν στο Κάσελ, ώστε να προστεθεί στον «Παρθενώνα από Απαγορευμένα βιβλία», που έχει στηθεί στην πλατεία Frederick και αποτελείται από 100.000 βιβλία, έργο της Marta Minujin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.