Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνής Συνάντηση Εθνικών Χειριστών GREEN KEY στην Αθήνα

Διεθνής Συνάντηση Εθνικών Χειριστών GREEN KEY στην Αθήνα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του διεθνούς προγραμμάτος GREΕN KEY, οργάνωσε στην Αθήνα την ετήσια Συνάντηση των Εθνικών Χειριστών από χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά τον κόσμο το διάστημα 27-30 Μαρτίου 2017. Το GREΕN KEY είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και πρώτο σε συμμετοχές οικολογικό σήμα ποιότητας παγκοσμίως, με 2.608 βραβευμένες μονάδες σε 55 χώρες. Έχει επίσης αναγνωριστεί από το Global Sustainable Tourism Council.

Αν και η ΕΕΠΦ άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα πιλοτικά μόλις το 2009, η Ελλάδα το 2016 ήταν 3η στην παγκόσμια κατάταξη με 246 βραβευμένες μονάδες, οι οποίες για το 2017 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στις 330. Οι συναντήσεις εργασίας  έγιναν στο Electra Palace. Yποστηρικτές της συνάντησης ήταν  o FED HATTA, o όμιλος Ξενοδοχείων Zante Hospitality Group και οι ξενοδοχειακές μονάδες Airotel Alexandros, Best Western Museum, Hilton, Athenaekum Intercontinental, Radisson Blue Park Athens Hotel και Zafolia Hotel ενώ τις μεταφορές ανέλαβε το AV Tours.

Στην επίσημη έναρξη των εργασίων παρεύρηθηκαν για να καλωσορίσουν τους Εθνικούς Χειριστές ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Ανδρέας Μεταξάς, καθώς και η κα Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του ΞΕΕ. Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκπροσώπησε ο κ. Ξενοφών Πετρόπουλος, τον Δήμο Αθηναίων η κα Ελίζα Τσολάκου από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, τον FedHatta ο κ. Γιώργος Παλιούρας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδόχων ο κ. Δημήτρης Κάκαρης, και το Global Sustainable Tourism Council ο κ. Γιάννης Παππάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Εκτός από τους Εθνικούς Χειριστές, στη συνάντηση συμμετείχαν 5 εκπρόσωποι του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) που είναι ο Διεθνής Συντονιστής, καθώς και εκπρόσωποι 8 μεγάλων διεθνών εταιριών του χώρου που είναι στρατηγικοί συνεργάτες του FEE (Lucart Group, SGS, Safe Escape Concepts, Rezidor, Orbital Systems, Enterprise Estonia). Οι συμμετέχοντες αντάλλάξαν εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε και παρουσίασαν προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος, οι οποίες θα μελετηθούν από το FEE. Στόχος είναι η επίτευξη αειφορικής διαχείρισης μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα υψηλής αξιοπιστίας που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς.

Οι Εθνικοί Χειριστές αλλά και οι εκπρόσωποι του διεθνούς γραφείου έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και επαίνεσαν την ποιότητα της διοργάνωσης και τη θερμή φιλοξενεία. Πολλοί μάλιστα ανέφεραν ότι είναι η καλύτερη συνάντηση Εθνικών Χειριστών  του GREΕN KEY που έχει γίνει ως τώρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια μονοήμερη κρουαζιέρα  στα νησιά του Αργοσαρωνικού που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα όμορφο κομμάτι της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.