Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συσκέψεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε Ανάβυσσο και Λαύριο

Συσκέψεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε Ανάβυσσο και Λαύριο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου – η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες – με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, αυτή τη φορά μετά από πρόσκληση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανάβυσσο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα έργα υποδομών της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα έργα που προγραμματίζονται στην Ανατολική Αττική με κύρια βαρύτητα στις συγκοινωνίες, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Λαυρίου, την ανάπτυξη του λιμανιού του Λαυρίου και τα απαραίτητα έργα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματισθεί από την Περιφέρεια για την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, στα αντιπλημμυρικά της Αναβύσσου, στην ανάγκη αξιοποίησης των Αλυκών της Αναβύσσου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στο αποχετευτικό του Σαρωνικού εξηγώντας τον προβληματικό και παράλογο τρόπο που αυτό προγραμματίζεται να γίνει και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για τον επανασχεδιασμό του και την εξεύρεση της καλύτερης και οικονομικότερης λύσης.

Ακολούθησε διάλογος για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ανατολική Αττική στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί αντίστοιχη σύσκεψη στο Λαύριο με πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής, στην οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν και πάλι όλα τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής και κυρίως τα αναπτυξιακά έργα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Αττικής (επιπτώσεις Αεροδρομίου, χωροταξικά, πολιτισμός, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, συγκοινωνίες κλπ).

Στο επίκεντρο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε η ανάπτυξη του Λαυρίου με κύρια αιχμή την επέκταση του Προαστιακού και την ανάπτυξη του λιμανιού με τη μετεξέλιξή του σε επιβατικό και κέντρο κρουαζιέρας.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα για τα παραπάνω θέματα ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τις θέσεις της Περιφέρειας για όλα τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.