Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δράσεις στους δήμους της Ανατολικής Αττικής για το «Let’s Do It Greece...

Δράσεις στους δήμους της Ανατολικής Αττικής για το «Let’s Do It Greece 2017»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής θα συμμετάσχει στη δράση καθαρισμού και φροντίδας των δέντρων από την αναδάσωση του 2007 στο Πάνειο Όρος.
    
Πλήθος δράσεων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s Do It Greece 2017», που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στη χώρα μας και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και της διαχρονικής αξίας του εθελοντισμού.
Στις φετινές δράσεις στην Ανατολική Αττική, οι οποίες αφορούν κυρίως καθαρισμούς (παραλιών, βυθών, υδροβιότοπων, δασών και αλσυλλίων, μονοπατιών και δρόμων περιπάτου, ρεμάτων, γηπέδων κτλ.) και αποψιλώσεις δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, εξωραϊσμούς – αισθητικής αναβάθμισης δημόσιων χώρων (παιδικών χαρών, πλατειών, πάρκων, αύλειων χώρων σχολείων κτλ.), αλλά και άλλες συμβολικές δράσεις (δημιουργία λαχανόκηπου, δενδροφυτεύσεις, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον, περιβαλλοντικά παιχνίδια, αποφύλλωση από αφίσες από κολώνες σε κεντρικούς δρόμους κ.α.) θα συμμετάσχουν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, σχολεία, δήμοι, επιχειρήσεις, οργανωμένες ομάδες πολιτών, καθώς και διάφοροι φορείς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στηρίζει πάντα τέτοιου είδους δράσεις καθώς θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συγχαίρει όλους – δήμους, εθελοντές, φορείς, οργανώσεις για την κινητοποίησή τους και τη συμμετοχή τους στις κατά τόπους δράσεις και τονίζει ότι «με την ενεργό συμμετοχή όλων μας, συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και εθελοντικής μας συνείδησής».
Ο ίδιος φέτος θα συμμετάσχει στην εθελοντική δράση που διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού (τομέας αδέσποτων), το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού και η Γεωπονική Καλυβίων για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των δέντρων που φυτεύτηκαν στο Πάνειο Όρος του Δήμου Σαρωνικού στις αναδασώσεις της περιόδου 2007 – 2010 μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007. Η σημαντική αυτή προσπάθεια για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος τότε ήταν ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής) με την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή χιλιάδων εθελοντών, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια μετά την πρώτη αναδάσωση, με δράσεις φροντίδας των δέντρων και της αναδασωμένης περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.