Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έλενα Κουντουρά: Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από εθνική τουριστική πολιτική

Έλενα Κουντουρά: Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από εθνική τουριστική πολιτική

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Έλενα Κουντουρά στη παρουσίαση που έκανε η TUI στα γραφεία της, στο Βερολίνο, τη Πέμπτη 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο τη διεθνούς έκθεσης ITB 2017, δήλωσε οτι :

“To 2017 αποτελεί χρονιά δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό τουρισμό, και μετά απο δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ. Η ανάπτυξη αυτή επιτυγχάνεται σταθερά με όρους βιωσιμότητας και με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Αυτή η προσέγγιση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την εθνική τουριστική πολιτική μας εγγυάται ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο θα ωφεληθούν από το τουρισμό. Με την TUI Care Foundation και την Futouris μοιραζόμαστε κοινό όραμα και ανοίγουμε το δρόμο για ένα καινοτόμο πρότζεκτ που έχει στόχο την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως βιώσιμου προορισμού διακοπών που προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο”.

Στόχος του προγράμματος της TUI, είναι να συνδεθούν οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς του νησιού, ο τουρισμός και η γεωργία.
Το πρότζεκτ ονομάζεται TUI Cares for Crete και για τις ανάγκες του, το TUI Care Foundation θα δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα συνδέσει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελώνες, 25 παραγωγούς ελαιόλαδου και ένα ελαιοτριβείο με τον τουριστικό κλάδο, συμβάλλοντας την ανάπτυξη της Κρήτης.

Μέσω του πρότζεκτ θα προωθηθούν επτά κρητικοί αμπελώνες και τα τοπικά τους κρασιά. Ο κ. Bart Λυραράκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Αμπελώνα Λυραράκη στην Κρήτη, τονίζει τη σημασία του έργου για τη διατήρηση των τοπικών ποικιλιών κρασιού.

Για να μπορέσουν οι επισκέπτες να επισκεφθούν τις τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής και να έχουν απευθείας επαφή με τον οίνο και τους ελαιοπαραγωγών, αναπτύσσεται ένα πρωτοποριακό και διαδραστικό εκδρομικό πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.