Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην 7η Συνάντηση του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου...

Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην 7η Συνάντηση του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας

Tην Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στην 7η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Δρόμου του Μεταξιού (7th UNWTO Silk Road Task Force Meeting) που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), και η Περιφέρεια της Βαλένθια το διήμερο 30-31 Μαρτίου στην ισπανική πόλη Βαλένθια, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού χωρών-μελών του Οργανισμού.
 
Ο κ. Τζιάλλας προσεκλήθη ως ομιλητής σε ειδική ενότητα του συνεδρίου για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού. Στην  ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο και τα οφέλη  της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και  στη συμβολή της Ελλάδας στον ευρύτερο σχεδιασμό για την  ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Η Ελλάδα, όπως επισήμανε, διαθέτει σημαντικό πλούτο πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με το Δρόμο του Μεταξιού, και ταυτόχρονα μέσα από την ανάδειξή τους, ανοίγονται νέες  προοπτικές για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου με όρους αειφορίας, και σε εφαρμογή του στρατηγικού στόχου  του Υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.
 
Ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη διοργάνωση της πρώτης διεθνούς διημερίδας για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού που θα πραγματοποιηθεί  στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη στις 26 και 27 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο  και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για την τουριστική ανάπτυξη του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.
 
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Τάλεμπ Ριφάι,  και συζήτησαν θέματα   συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο Τουρισμού. Επίσης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χριστίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.