Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος ο Πέτρος Φιλίππου

Στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος ο Πέτρος Φιλίππου

Ανασταλτικός παράγοντας, η τεράστια γραφειοκρατία των κρατικών δομών και η πολυνομία που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, τόνισε, στη τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΟΚΕ.

Συγκεκριμένα τη Τετάρτη 15 Μαρτίου, συνεδρίασε, η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), με τη συμμετοχή μελών και των τριών ομάδων που την αποτελούν: των εργοδοτών – επιχειρηματιών, των εργαζομένων (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και των λοιπών κατηγοριών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, καταναλωτές, οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ατόμων με αναπηρία, ισότητας των δύο φύλων, πολυτέκνων και Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η επικύρωση τριών Γνωμών της Επιτροπής για ζητήματα μείζονος οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα καθώς και το προσφυγικό, αλλά και ο ρόλος της ΟΚΕ σε αυτά τα θέματα.

Στη συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του Προέδρου της ΟΚΕ Γιώργου Βερνίκου, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ΟΚΕ και στη συμβολή της στο κοινοβουλευτικό έργο.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι στην οικονομική ανασυγκρότηση που επιχειρείται αυτή την περίοδο από το κράτος με τη συνεργασία και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων και η οποία αποτελεί μεγάλο ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας, ανασταλτικός παράγοντας είναι η τεράστια γραφειοκρατία των κρατικών δομών και η πολυνομία που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, η οποία δυσχεραίνει σημαντικά και πολλές φορές αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο τόσο για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες όσο και τις παραγωγικές διαδικασίες.

«Θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς τις αιρετές περιφέρειες» είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Φιλίππου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.