Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κελαϊδίτης: Aναγκαία η διατήρηση και ενδυνάμωση της σημαντικότητας του ρόλου του τουριστικού...

Κελαϊδίτης: Aναγκαία η διατήρηση και ενδυνάμωση της σημαντικότητας του ρόλου του τουριστικού πράκτορα

Ο Τουρισμός είναι η Κινητήρια Δύναμη της Οικονομίας μας. Η διατήρηση και ενδυνάμωση της σημαντικότητας του ρόλου του Έλληνα τουριστικού πράκτορα, είναι αναγκαία, τονίζει ο Νικόλας Κελαϊδίτης, Γεν. Δ/ντης του γραφείου τουρισμού Passpartout Travel καθώς και Αναπλ. Γεν. Γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ, της Ομοσπονδίας FedHATTA, σε μια συνάντηση που είχαμε μαζί του, λίγο πριν τις επικείμενες εκλογές του ΗΑΤΤΑ και της FedHatta.

Ο Νικόλας Κελαϊδίτης για τέταρτη φορά υποψήφιος για το νέο ΔΣ του ΗΑΤΤΑ και της FedHATTA και με θέσεις στις προηγούμενες θητείες που του έδωσαν τη δυνατότητα να κάνει μάχες, για τους συναδέλφους του, με επιτυχία τις περισσότερες φορές, θεωρεί πως όλες αυτές οι μάχες που έγιναν και γίνονται στον σύνδεσμο και την ομοσπονδία των γραφείων ταξιδίων της Ελλάδος είναι μια “συλλογική προσπάθεια του ΔΣ“, δεν υπάρχουν “προσωπικές επιτυχίες” μας τόνισε στην ερώτηση μας για το ποιες θεωρεί προσωπικές του επιτυχίες-νίκες.

«Όλα όσα επιτύχαμε ως σύνδεσμος και ως ομοσπονδία, έγιναν με τη ευδιάκριτη εμπιστοσύνη των μελών μας. Ίσως, θα μπορούσα να αναφέρω ότι ορισμένοι απο εμάς, προσφέραμε λίγο περισσότερο εθελοντισμό. Αυτό που θεωρώ επιτυχία για εμένα, ήταν η εμπιστοσύνη συναδέλφων μου στο ΔΣ, να χειριστώ θέματα Ευρωπαϊκού και διεθνούς χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην δημιουργία στρατηγικών διεθνών συνεργασιών. Όπως και η εκτίμηση απο μέλη του ΗΑΤΤΑ, στη συμβολή μου για επίλυση θεμάτων που τους απασχολούσαν», αναφέρει, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας «Αναπτύξαμε διεθνείς δράσεις σε στοχευμένες σε ανάπτυξη αγορές, όπως το Κουβέιτ, Μπαχρέϊν, Ινδία, Ιράν, Κίνα… ενδυναμώσαμε τις σχέσεις μας με τις διαχρονικές συνεργασίες μας, όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αίγυπτος, Ρωσία….. πραγματοποιήσαμε στρατηγικές συνεργασίες με τον ΕΟΤ, την Εκκλησία της Ελλάδος, Τράπεζες, Αφαλιστικούς οργανισμούς και εταιρείες τηλεφωνίας, και άλλα, με απόλυτο γνώμονα, την δημιουργία και διάθεση στα μέλη μας, εργαλείων που θα τους φανούν χρήσιμα στην επαγγελματική τους εξέλιξη».

«Δημιουργήσαμε το 12, ενα πρόγραμμα πολυεργαλείο, μια συνεχώς μεταβαλόμενη πηγή γνώσεων και πληροφόρησης….έχουμε αναφερθεί κατα κόρον σε αυτό
αλλά πάνω και πέρα από όλα, τη συνεχή προσπάθεια, διασφάλισης των δικαιωμάτων του τουριστικού γραφείου με την πλήρη αποδοχή απο το σύνολο της πολιτείας, της σημασίας του ν. 393/1976, που διασφαλίζει το έργο μας και τη σημαντικότητα του τουριστικού πράκτορα».

Όσον αφορά τους στόχους που θέλει να πετύχει στη νέα του θητεία εκπροσωπόντας τους συναδέλφους του στο νέο ΔΣ του ΗΑΤΤΑ και FedHATTA, ο κ. Κελαϊδίτης θεωρεί ότι είναι απαράιτητη «Η συνέχιση των διεθνών συνεργασιών, η συνέχιση της διεθνούς παρουσίας του Έλληνα τουριστικού πράκτορα, με οδηγό τη πραγματοποίηση επαγγελματικών roadshow σε διάφορες αγορές, αναδυόμενες, παραδοσιακές και υπό εξέλιξη καθώς και συνέχιση των δράσεων μας, που έχουν αναδείξει τον ΗΑΤΤΑ και την FEDHATTA, ως ισότιμους εταίρους στην τουριστική οικονομία, με τη ταυτόχρονη διατήρηση και ενδυνάμωση της σημαντικότητας του ρόλου του τουριστικού πράκτορα».

Στο ερώτημα μας αν αντιμετωπίζει σήμερα απειλές ο κλάδος του τουριστικού πράκτορα και ποιες είναι αυτές, τόνισε πως «Βασική απειλή αποτελούν οι τουριστικές δραστηριότητες από παράνομα λειτουργούντες “επιτηδευματίες”, όπου δυστυχώς ανεξέλεγκτα δρούν διαδυκτιακά, χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί τους. Ή τουλάχιστον έτσι να θεωρούν. Ο ΗΑΤΤΑ, μόλις έρθουν σε γνώση του τέτοιες λειτουργίες, δρα αστραπιαία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ, με το υπουργείο οικονομικών και όποιο άλλο δημόσιο φορέα, εμπλέκεται ανά περίπτωση. Σε αυτό το θέμα, θα ήθελα να αναφέρω, ότι έχει γίνει πρόταση στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για αρωγή μας στο “κυνήγι” τέτοιων παράνομων δραστηριοτήτων.
Μια επιπλέον απειλή, είναι η υποστελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών, για την προστασία των νομίμως λειτουργούντων τουριστικών γραφείων, απο γραφεία τρίτων χωρών (πλην ΕΕ)».

«Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τον κλάδο και απαιτούν άμεση λύση», είπε στη ΤΝ σε σχετική μας ερώτηση, ο κ. ΚελαϊδίτηςΘα χρειαστούμε ολόκληρη μέρα να τα αναφέρουμε, τόνισε. Αλλά το κυριότερο αυτή την περίοδο, κα Αγκυρίδη, αποτελεί η διευκόλυνση στη ρευστότητα, σε περιόδους χαμηλής χρηματικής εισροής. Εκεί είναι που πρέπει να σταθούν αρωγοί, οι συστημικές τράπεζες».

Τέλος ο κ. Κελαϊδίτης, προτείνει από τους συναδέλφους του «να ψηφίσουν» στις εκλογές της Τρίτης 21 Μαρτίου τους νέους εκπροσώπους τους στο ΔΣ του Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων. «Με το ένστικτο και με την πληροφόρηση. Πως αισθάνονται δηλ. γι΄ αυτόν που έχουν απέναντι τους ως υποψήφιο και τι επιτεύγματα έχει αυτός στο παρελθόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.