Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αισθητή η παρουσία της Θεσσαλονίκης στην ITB

Αισθητή η παρουσία της Θεσσαλονίκης στην ITB

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος στην ΙΤΒ 2017.
 
Η σημαντική δυναμική που παρουσιάζει η Ελλάδα στη γερμανική αγορά όσον αφορά το ενδιαφέρον του κοινού και τις κρατήσεις για διακοπές, ευνοεί ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη. Η «νύμφη του Βορρά» εμφανίζεται ενισχυμένη στις προτιμήσεις των Γερμανών, για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που συνδυάζει ως προορισμός, ανεβάζοντας τα επίπεδα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο 2017 στον τομέα του τουρισμού της περιοχής. 

 
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κ. Χρύσα Σαραβέλου κατά τη διάρκεια Β2Β συνάντησης στα πλαίσια της ΙΤΒ 2017.

Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η οποία δεν είναι άλλη από τη δημοφιλή ITB που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 8 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε προχθές (Κυριακή), σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία και δικαιολογημένα συγκέντρωσε πάνω της για άλλη μια φορά τους «προβολείς» της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας. Το ελληνικό περίπτερο μάλιστα, σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από πλευράς επαγγελματιών όσο και από πλευράς κοινού.
 
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η Θεσσαλονίκη – εκτός από το city break – μπορεί να προωθήσει με αξιώσεις στην «ισχυρή» γερμανική αγορά πολλές και διαφορετικές πτυχές θεματικού τουρισμού. Ήδη εξαιτίας της υψηλής ζήτησης που εμφανίζει η χώρα μας στα γερμανικά τουριστικά πακέτα του 2017, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για νέα projects και όχι μόνο στη γερμανική, αλλά και σε άλλες αγορές – στόχους. Για το σκοπό αυτό, στις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ΙΤΒ, ανάμεσα στην ΕΞΘ και εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού, αποφασίστηκε να πρωταγωνιστήσει η Θεσσαλονίκη σε καινούργια projects τα οποία και θα προωθηθούν στο ταξιδιωτικό κοινό που «διψά» για εναλλακτικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, την προσοχή της γερμανικής αγοράς προσέλκυσαν τα μνημεία UNESCO, ο φυσιολατρικός τουρισμός, καθώς και οι συνδυαστικές εκδρομές σε κοντινά σημεία αρχαιολογικού ή άλλου ενδιαφέροντος με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.
 
Η ΕΞΘ συμμετείχε για άλλη μια φορά στο ITB speed networking και τα προγραμματισμένα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν στο δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, ξεπέρασαν τα πενήντα. Ο συναντήσεις που έγιναν με tour operators, αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο ήταν επιλεγμένες και εποικοδομητικές και χαρακτηρίστηκαν από το έντονο ενδιαφέρον και την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω επέκταση των συνεργασιών. Γύρω από το ίδιο τραπέζι με τα στελέχη της ΕΞΘ κάθισαν  εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους διεθνείς «παίκτες» στην τουριστική «σκακιέρα», όπως είναι οι: DER Touristik, Medina Reisen, FTI Group, JET2.COM, Trivago, Review Pro, ABTA, Condé Nast Traveller κ.α.
 
Ιδιαίτερα πετυχημένες ήταν οι επαφές που είχε η ΕΞΘ με δημοσιογράφους από έγκριτα γερμανικά ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας. Η Ένωση επενδύει στην εν λόγω αγορά και έχει ήδη φιλοξενήσει γκρουπ Γερμανών δημοσιογράφων (press trips), όπως έκανε και πρόσφατα. Πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν τα στελέχη της ΕΞΘ με στελέχη του γερμανικού National Geographic, όπου εξαιτίας της ιδιαίτερης προβολής που έτυχε το επικείμενο αφιέρωμα που θα φιλοξενηθεί τον Απρίλιο στο αντίστοιχο βρετανικό περιοδικό, το γερμανικό έντυπο εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την προβολή της Θεσσαλονίκης, αλλά και για συνεργασία με την ΕΞΘ σε νέες προωθητικές ενέργειες.
 
Η ΕΞΘ φιλοξένησε στο περίπτερό της στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, με στόχο την κοινή παρουσίαση του προορισμού για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στους επισκέπτες της έκθεσης, προμηθεύτηκαν πλούσιο υλικό για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις κοντινές αποδράσεις και τις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.
 
Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Γερμανίας κα Ελένη Μελιτά, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας κ.α.
 
Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κ. Χρύσα Σαραβέλου, ενώ συμμετείχαν και αρκετά στελέχη των ξενοδοχείων της πόλης.
 
Η ΕΞΘ ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, κύριο χορηγό αερομεταφορών, για την υποστήριξη της συμμετοχής της Ένωσης στην ITB.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.