Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένα A400M της αεροπορίας της Βασιλικής Αεροπορίας της Μαλαισίας παρέδωσε την πρώτη...

Ένα A400M της αεροπορίας της Βασιλικής Αεροπορίας της Μαλαισίας παρέδωσε την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια

Η Βασιλική Αεροπορία της Μαλαισίας (RMAF), η Airbus και o Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός παρέδωσαν εφόδια ανθρωπιστικών αγαθών από τη Σεβίλλη της Ισπανίας, στο International Federation του Ερυθρού Σταυρού και  του Red Crescent Societies Asia Pacific Regional Office στη Μαλαισία. Οι  προμήθειες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να προλαμβάνονται επιδημίες ελονοσίας, μετά από τις καταστροφές που υπήρξαν στην περιοχή.

Η μεταφορά διευκολύνθηκε με  τη συνεργασία  του Airbus Foundation, και χρησιμοποιήθηκε  το Α400Μ του RMAF για την παράδοση των εφοδίων.  

«Για την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μαλαισίας ,  οι ανθρωπιστικές αποστολές αποτελούν βασικό μέρος της φιλοσοφίας μας και έχουμε επενδύσει σε εκπαίδευση και σε πόρους για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε πλήρως σε θέση να βοηθήσουμε σε περίπτωση φυσικής καταστροφής οπουδήποτε ξεσπάσει στην περιοχή», δήλωσε ο Στρατηγός  Dato’ Sri Affendi Buang Chief της RMAF

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πτήση παράδοσης αυτή, στην Πολεμική Βασιλική Αεροπορία της Μαλαισίας  μετέφερε εφόδια ανθρωπιστικών αγαθών για τον Ερυθρό Σταυρό. Αυτή σίγουρα θα είναι η πρώτη πολλών αποστολών που θα πραγματοποιηθούν με αυτό το αεροσκάφος, που είναι ιδανικά σχεδιασμένο για να στηρίζει τέτοιες δραστηριότητες και σκοπεύουμε να κάνουμε πολλές στο μέλλον.» πρόσθεσε ο κ. Fernando Alonso, Head of Military Aircraft Airbus Defence and Space.

Ο Andrea Debbane, Executive Director του Airbus Foundation, δήλωσε: «Οι συνεργασίες αποτελούν η ραχοκοκαλιά των έργων του Ιδρύματος και είναι πάντα ιδιαίτερα καλό να φέρνουμε κοντά τους πελάτες μας της Airbus μαζί με τους συνεργάτες  μας των ΜΚΟ. Μέσω του προγράμματος ανθρωπιστικών πτήσεων μας, θέτουμε ένα πολύ σημαντικό πρότυπο για την ευρύτερη συνεργασία των εμπορικών οργανώσεων και των ΜΚΟ.»

Με τις μοναδικές δυνατότητες του για να πετάξει πιο μακριά, πιο γρήγορα και με βαριά φορτία, ενώ λειτουργεί σε μικρούς και  μη κανονικά ασφαλτοστρωμένους τροχιόδρομους , το A400M είναι ιδανικά προσαρμοσμένο στις γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για την αντιμετώπιση καταστροφών και ανθρωπιστικών αποστολών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.