Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας

Κλειστοί θα μείνουν σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι φύλακες αρχαιοτήτων, διεκδικώντας ανάμεσα στα άλλα, την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Να αναστείλει την προγραμματισμένη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίησή της καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, «σε συνέχεια του δημοκρατικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η έκκληση γίνεται «δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν».

«Ως προς το σχέδιο Οργανισμού του ΤΑΠΑ, υπάρχει ειδικός προβληματισμός σε εξέλιξη», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που τονίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ καλείται σε ειδική συνάντηση στο ΥΠΠΟΑ σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.