Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στον χώρο των...

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στον χώρο των πρώην λατομείων Μαρκοπούλου

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της «ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Α.Ε.» (πρώην λατομεία), η Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) στο πλαίσιο της ανάπλασης και αποκατάστασης του ανενεργού λατομικού χώρου στη θέση «ΧΩΝΙ ΝΤΑΓΛΑ», παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, των Περιφερειακών Συμβούλων Πάρι Ευαγγελίου και Ζαχαρία Πελέκη, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Μαρκοπούλου και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η έναρξη της δραστηριότητας της συγκεκριμένης μονάδας, μετά από έγκριση της σχετικής άδειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο και με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Μαρκοπούλου, εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής που προβλέπει την ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση των αποβλήτων.
Στην προκειμένη περίπτωση, η λειτουργία της μονάδας για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ που είναι από τα πιο βαριά και ογκώδη απόβλητα που παράγονται και προκύπτουν από δραστηριότητες όπως η κατασκευή κτιρίων και δημοσίων υποδομών, η ολική ή μερική κατεδάφιση κτιρίων και υποδομών, οι ανακαινίσεις κτιρίων και η κατασκευή και συντήρηση των οδών, θα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που επιχειρείται για διαχωρισμό, ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των αδρανών υλικών, τα οποία μέχρι σήμερα διατίθενται ανεξέλεγκτα προκαλώντας μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον.
«Η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για την ορθολογική διαχείριση όλων των ειδών αποβλήτων» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.