Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά στις 2 Μαρτίου το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ξεκινά στις 2 Μαρτίου το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Εντυπωσιακό αναμένεται το πρόγραμμα του δεύτερου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Μαρτίου στους Δελφούς υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Κατά την διάρκεια του τετραημέρου θα συζητηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες.

Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, Ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Euro Working Group κ. Thomas Wieser και ο επικεφαλής Policy Strategy and Banking του European Stability Mechanism κ. Rolf Strauch, ο εκπρόσωπος της ΕΕ κ. Μ. Σχοινάς και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική συζήτηση για το ελληνικό χρέος με την συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρη Λιάκου και του μέλους της επιτροπής σοφών της Γερμανικής Κυβέρνησης Καθηγητή Lars Feld.

Σε ξεχωριστή 3ώρη συζήτηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας συμμετέχουν οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών, κ.κ. Χαρδούβελης, Παπακωνσταντίνου, Ζανιάς, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ελλάδα του ΟΟΣΑ Mario López-Roldán, ο Πρέοδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας και σημαντικοί επιχειρηματίες.

Επίκαιρη και σημαντική είναι και η συνεδρία της Κυριακής 5 Μαρτίου με θέμα χρέος και ανάπτυξη και την συμμετοχή του Επικεφαλής της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Declan Costello, του Γενικού Διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Philipp Steinberg, και των Νίκου Χριστοδουλάκη και Χρήστου Σταϊκούρα.

Δέκα τετ-α-τετ επί σκηνής με σημαντικούς καλεσμένους και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα συνομιλήσουν επί σκηνής ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος με το μέλος της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής κυβέρνησης και Πρόεδρο του think-tank Walter Eucken Institute Dr. Lars Feld.  Η συζήτηση αυτή θα ακολουθήσει την συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον Παύλο Τσίμα.
Στην ίδια αίθουσα, λίγες ώρες μετά, σε μια σημαντική συνέντευξη επί σκηνής θα καταθέσει και το πως βλέπει το μέλλον της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συζήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Πολίτη αμέσως πριν την μεγάλη διεθνή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης .
Την ημέρα κλείνει εντυπωσιακά σε ξεχωριστή εκδήλωση η συνομιλία επί σκηνής του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διεθνούς φήμης ιστορικό και καθηγητή στο Harvard Niall Ferguson.
Σε συνεντεύξεις επί σκηνής απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της χώρας θα βρεθούν η Αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Το όραμα για τον τουρισμό της χώρας και την προσφορά του στην γενική ευημερία θα παρουσιάσουν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις για την ενεργεία του Διευθύνοντα για την Ελλάδα του TAP Ricard Scoufia και για το ασφαλιστικό του Διευθύνοντα Συμβούλου της Eurolife , Αλέξανδρο Σαρηγεωργίου.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr η τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum

 

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.