Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μεγάλο το ενδιαφέρον για την αγορά της “Avis Rent a Car” και...

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την αγορά της “Avis Rent a Car” και “Budget” στην Ελλάδα

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την αγορά της

Σημαντικό το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων, franchisee στην Ελλάδα των “Avis Rent a Car” και “Budget Rent a Car and Payless”, που ελέγχεται από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Έχουν αισίως φθάσει τους 29 οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν ζητήσει το φάκελο του διαγωνισμού από τη Citigroup Global Markets Limited Ltd., τον αποκλειστικό χρηματοοικονομικό σύμβουλο της μητρικής Πειραιώς (κατέχει το 94% της Olympic) για τη συναλλαγή.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η αρχική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει μεταφερθεί για τις 10 Φεβρουαρίου, υπάρχει ενδεχόμενο και νέας παράτασης προκειμένου να ενταχθούν στη διαδικασία και νέοι υποψήφιοι που εσχάτως εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων, περιλαμβάνονται τα ονόματα του ομίλου Βασιλάκη (σ.σ. η Αutohellas, συμφερόντων του ομίλου, διαχειρίζεται το σήμα Hertz στην Ελλάδα), του ομίλου Σαρακάκη, ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων όπως η Damma Holdings του Γ. Δασκαλόπουλου και πληθώρα funds όπως τα OakTree, Goldman Sachs, Lone Star,World View Capital Management, Pimco, Fortress κ.α., καθώς και η ίδια η Avis Budget Group, ο αμερικανικός μητρικός όμιλος, που έχει παραχωρήσει την άδεια master franchise της Avis Rent a Car και της Budget Rent a Car για όλη την Ελλάδα στην Olympic.

Το ύψος της συναλλαγής αναμένεται να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι η Olympic έκλεισε το 2016 με εξαιρετικά βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη σε σχέση με το 2015. Όπως αναφέρθηκε σε σχετική παρουσίαση, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700  αυτοκίνητα), οι πωλήσεις αυτοκινήτων (8.200 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν και 7 εκατ.ευρώ νέες επενδύσεις.

Η εταιρεία Olympic ανήκει κατά 94% στον όμιλο Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο 6% κατέχει η οικογένεια του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Avis, Ηρακλή Πέττα. Η πώληση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο αποεπένδυσης των συστημικών τραπεζών της χώρας, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, από εκείνες τις δραστηριότητες που δεν έχουν στον πυρήνα τους τραπεζικές υπηρεσίες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η πώληση του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank, του Αστέρα Βουλιαγμένης από την ΕΤΕ κ.ο.κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.