Home Ειδήσεις στα Ελληνικά H ENGIE Hellas, ανέλαβε τη διαχείριση εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ

H ENGIE Hellas, ανέλαβε τη διαχείριση εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ

H ENGIE Hellas, θυγατρική του Γαλλικού ομίλου ENGIE, υπέγραψε τη σύμβαση ολοκληρωμένης διαχείρισης εγκαταστάσεων για το νέο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.

Η ENGIE Hellas θα παρέχει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών: τεχνική συντήρηση, ενεργειακές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και υπηρεσίες πρασίνου.
Η σύμβαση αυτή είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα και αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των υπεργολάβων.
Αυτή η πενταετής συνεργασία μεταξύ της ENGIE και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διασφαλίσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης για το ΚΠΙΣΝ σε συνέχεια της Πλατινένιας Πιστοποίησης LEED1 που κατέκτησε, και η οποία αποτελεί την υψηλότερη δυνατή διάκριση για φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα κτίρια.
Η ENGIE θα είναι επίσης υπεύθυνη για την απρόσκοπτη λειτουργία και συντήρηση των πολύπλοκων τεχνικών εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ, κάποιες από τις οποίες αποτελούν και μοναδικά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της ακουστικής, του φωτισμού και του μηχανισμού σκηνής.
Επιπλέον η ENGIE θα φροντίσει για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των εξαίρετων αυτών εγκαταστάσεων και θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του μοναδικού πάρκου, των φυτών και των δέντρων του, καθώς και για τη διαχείριση του νερού του τεχνητού καναλιού.
Συνολικά η ENGIE θα παρέχει υπηρεσίες στα 28.000 τμ του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία περιλαμβάνει 2 σκηνές, μια σχολή χορού, αίθουσες προβών, γραφεία και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, στα 23.000 τμ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και στα 210.000 τμ του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η ENGIE θα είναι επίσης υπεύθυνη για το facility management των 33.000 τμ του χώρου στάθμευσης.
Η ENGIE θα μεταφέρει στο ΚΠΙΣΝ την τεχνογνωσία της από τη διαχείριση εγκαταστάσεων άλλων αντίστοιχων εξαιρετικών πολιτιστικών κέντρων, όπως η Σκάλα του Μιλάνο στην Ιταλία, η Όπερα των Παρισίων στη Γαλλία και η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία.
Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Renzo Piano Building Workshop.
H δωρεά περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
To ΚΠΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν αστικό πολυλειτουργικό χώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η ENGIE έχει δύο κύριες δραστηριότητες στην Ελλάδα: ενεργειακές υπηρεσίες και facility management μέσω της ENGIE Hellas, και παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέσω του ομίλου εταιρειών ΗΡΩΝ (50%). Η ENGIE Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000 και είναι ηγέτης στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών, τεχνικής συντήρησης και facility management. Απασχολεί πάνω από 130 άτομα έμπειρο προσωπικό και εκτελεί κάποιες από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες συμβάσεις υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

Ο ΗΡΩΝ διαχειρίζεται 2 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου 600 MW) και απασχολεί 111 άτομα προσωπικό. Ο ΗΡΩΝ προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε οικίες, βιομηχανίες κι επιχειρήσεις όπως η MINERVA, ELINOIL, VIVECHROM, Alpha Satellite TV και Οδός Κεντρικής Ελλάδας.

Η ENGIE αναπτύσσει τις δραστηριότητές της διεθνώς (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενεργειακές υπηρεσίες) γύρω από ένα μοντέλο υπεύθυνης ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων: πρόσβαση σε αειφόρο ενέργεια, μετρίαση και προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής και λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων. Ο Όμιλος προσφέρει σε άτομα, πόλεις κι επιχειρήσεις αποδοτικές και καινοτόμες λύσεις βασιζόμενος στην τεχνογνωσία του σε τέσσερεις τομείς κλειδιά: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, υγροποιημένο φυσικό αέριο και ψηφιακή τεχνολογία.

Η ENGIE απασχολεί 154.950 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο και το 2015 είχε έσοδα 69.9 δις ευρώ. Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριου του Παρισίου και των Βρυξελλών (ENGI) και εκπροσωπείται στους μεγαλύτερους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe and Euronext Vigeo (Eurozone 120, Europe 120 and France 20).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.