Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Κινέζος ιδιοκτήτης...

Τη δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Κινέζος ιδιοκτήτης του Alibaba

U.S. President-elect Donald Trump walks from an elevator with Alibaba executive chairman Jack Ma after their meeting at Trump Tower in New York, U.S., January 9, 2017. REUTERS/Mike Segar

Τη δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος ιδιοκτήτης και επικεφαλής του «γίγαντα» ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Jack Ma, κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 με τον επερχόμενο – σε 10 ημέρες – νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

 


Ο Ma εξήγησε στον Trump το σχέδιό του να εντάξει 1 εκατ. μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις – κυρίως από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ – στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του στην επόμενη πενταετία, με σκοπό αυτές να πωλούν τα προϊόντα τους σε Κινέζους καταναλωτές.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Alibaba εκτιμά, ότι κάθε εταιρεία των ΗΠΑ που θα ενταχθεί στην πλατφόρμα της θα προσθέσει σταδιακά τουλάχιστον έναν υπάλληλο στο δυναμικό της, λόγω της συνεργασίας της με την Alibaba.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Trump, στο φουαγιέ του πύργου του μεγιστάνα νέου προέδρου, ο Ma παρουσία του Trump τον χαρακτήρισε «έξυπνο» και «ανοιχτόμυαλο».
Ο Ma – ένας Κινέζος επιχειρηματίας που διαθέτει στενότατες σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της Κίνας – ενδιαφέρεται να εντάξει ιδιαίτερα στη διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Tmall που έχει δημιουργήσει, προϊόντα Αμερικανών αγροτών και μικρών παραγωγών ρούχων.
Σύμφωνα με την Alibaba, περισσότερες από 7 χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες επώνυμων ειδών – όπως η Costco Wholesale και η Levi’s – έχουν ήδη ενταχθεί στην πλατφόρμα Tmall, πραγματοποιώντας το 2016 πωλήσεις 15 δισ. δολαρίων στην Κίνα μέσω αυτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.