Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Συνέβη στην Ελλάδα»: Μία δράση του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάζει ντοκουμέντα της...

«Συνέβη στην Ελλάδα»: Μία δράση του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάζει ντοκουμέντα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Μία νέα δράση υπό τον τίτλο «Συνέβη στην Ελλάδα» παρουσιάζει από τις 13 Ιανουαρίου και για μια Παρασκευή κάθε μήνα το Εθνικό Θέατρο, σε επιμέλεια /σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για μια σειρά σκηνικών δράσεων βασισμένων σε ντοκουμέντα από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, η οποία αποσκοπεί να φωτίσει με ποικίλους τρόπους κάποια κομβικά σημεία της πρόσφατης ιστορίας μας, να φέρει στην επιφάνεια πτυχές αμφιλεγόμενες και να αναθερμάνει τη συζήτηση πάνω στην ταυτότητά μας.
Η σειρά «Συνέβη στην Ελλάδα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της πρώτης κρατικής σκηνής που στόχο έχουν να διευρύνουν το ρόλο της και να τονίσουν την παρουσία της εντός και εκτός των «τειχών» της.
 
Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). H πρώτη δράση έχει τίτλο «Έλληνες και Φιλέλληνες» (έναρξη 17:30). Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ‘Άννα Μάσχα, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και Γιωργής Τσουρής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.