Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια της Apollo Investment για...

Θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια της Apollo Investment για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ολοκλήρωση της περιόδου της δημόσιας πρότασης και του δικαιώματος εξαγοράς που θα εξασκήσει η Apollo Investment, ως βασικός μέτοχος με 90% αυτή την στιγμή, θα σηματοδοτήσει και το τέλος εποχής εντός Χ.Α. για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και την υποβολή αιτήματος από την εταιρεία προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα με αφορμή τη δημόσια πρόταση (σ.σ. για την οποία η περίοδος αποδοχής ξεκινά σήμερα), τα συνολικά κεφάλαια που θα διαθέσει η Apollo για τον Αστέρα θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται η συνολική αξία του έργου, συμπεριλαμβανομένων του τιμήματος για την απόκτηση του 100% των μετοχών το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον προτείνοντα, των δαπανών για την εκ νέου ανάπτυξη του έργου και της αναχρηματοδότησης υφιστάμενου δανεισμού.

“Ο προτείνων στοχεύει στην ορθολογικότερη αξιοποίηση και αναβάθμιση του ακινήτου που κατέχει η εταιρεία, πάντοτε, ωστόσο, μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει το ΕΣΧΑΔΑ, το οποίο εγκρίθηκε με το από 30/09/2016 Προεδρικό Διάταγμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, προβλέπεται η διατήρηση, η ανακαίνιση, η αποκατάσταση, η ανακατασκευή, η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων (ξενοδοχείων), εντός εγκεκριμένου όγκου και κάλυψης αυτών. Επίσης, επιτρέπεται η κατεδάφιση (μερική ή ολική) των υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων για την κατασκευή προσθηκών στα υφιστάμενα κτίρια ή για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης τουλάχιστον 41.500 τ.μ., όπως λειτουργούν σήμερα. Επιπρόσθετα, το ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει και οικιστικό μέρος για την ανέγερση μέχρι 15 υπερπολυτελών κατοικιών εντός 13 κατά μέγιστο κτιριακών μονάδων, μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης 15.000 τ.μ. και μέγιστης επιτρεπόμενης επιφάνειας κάλυψης 8.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο γενικής διάταξης (master plan) που έχει εκπονήσει ο προτείνων προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση και ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων ΝΑΥΣΙΚΑ και ARION RESORT & SPA, την κατεδάφιση της ξενοδοχειακής μονάδας ΑΦΡΟΔΙΤΗ, την κατασκευή μέχρι 13 υπερπολυτελών κατοικιών, τη δημιουργία δρόμων περιπάτου και χώρων άσκησης στο πάρκο της χερσονήσου που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της παραλίας «ASTIR BEACH» και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης του κοινού σε αυτήν, την αναδιάταξη του εξωτερικού τείχους της μαρίνας Βουλιαγμένης ώστε να μπορούν να ελλιμενιστούν μεγαλύτερα πλοία, την ανάπτυξη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καταστημάτων και χώρων αναψυχής, την αναδιάταξη και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των λιμενικών αρχών που βρίσκονται σε αυτήν.

Οι θέσεις εργασίας

Από τα μέσα Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία έχει διακόψει τις ξενοδοχειακές δραστηριότητές της προκειμένου να προετοιμάσει και να εκτελέσει τις εργασίες που είναι αναγκαίες για την ανακατασκευή, ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεών της και την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων.

Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία αναμένεται να προσαρμοστεί προσωρινά στις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες της μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών περίπου 18 μήνες από την έναρξή τους, ενώ δεν αναμένονται προσαρμογές στο συνολικό αριθμό των απασχολούμενων στη θυγατρική της εταιρείας. Η προσωρινή αυτή προσαρμογή θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, με στόχο αυτή να μην υπερβεί συνολικά τους 18 μήνες από την έναρξή τους.

Μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου και την ολοκλήρωση των εργασιών, αναμένεται η επανεκκίνηση των προσλήψεων, ενέργεια που προσδιορίζεται χρονικά, λίγους μήνες πριν την επαναλειτουργία της ξενοδοχειακής δραστηριότητας της εταιρείας.

“Περαιτέρω, ο προτείνων έχει ενημερωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει πάρει ήδη πρωτοβουλίες, τις οποίες ο προτείνων υποστηρίζει πλήρως, που στόχο έχουν την άμβλυνση του κοινωνικού αντίκτυπου στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, όπως, ενδεικτικά, εθελουσία αποχώρηση, εσωτερικές μεταθέσεις, εναλλαγή καθηκόντων, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία”.

Ειδικότερα, η εταιρεία θέσπισε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 με δυνατότητα επέκτασής του μετά από απόφαση της διοίκησης. Ήδη, ως αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα λειτουργίας του ως άνω προγράμματος, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στην εταιρεία με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ανερχόταν σε 91, ενώ, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν απασχολείτο στην εταιρεία προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εκτός από τρεις εργαζομένους, οι οποίοι καλύπτουν προσωρινές ανάγκες που έχουν προκύψει από το ανωτέρω πρόγραμμα.

“Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας, με τη στήριξη του προτείνοντα, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος, όμως είναι ευνόητο ότι στις αναφερόμενες περιπτώσεις των εσωτερικών μεταθέσεων με εναλλαγή καθηκόντων, της διαθεσιμότητας και της εκ περιτροπής εργασίας, αναμένεται να μεταβληθούν οι υφιστάμενοι όροι εργασίας του προσωπικού της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.