Αρχική Αεροπορικά Νέα Ο αστροναύτης Tim Peake εγκαινιάζει επίσημα την έναρξη λειτουργίας του Airbus Foundation...

Ο αστροναύτης Tim Peake εγκαινιάζει επίσημα την έναρξη λειτουργίας του Airbus Foundation Discovery Space στο Stevenage

Ο αστροναύτης Tim Peake εγκαινιάζει επίσημα την έναρξη λειτουργίας του Airbus Foundation Discovery Space στο Stevenage

Ο Βρετανός αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρίας Tim Peake εγκαινίασε την έναρξη του κέντρου Foundation Discovery Space STEM (Science, Technology, Engineering, and Maths) της Airbus στο Stevenage κοντά στο κέντρο Έρευνας για την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Με την υποστήριξη και την χρηματοδότηση της Airbus και του Hertfordshire Local Enterprise το Airbus Foundation STEM Centre θα λειτουργεί σε συνεργασία με το North Hertfordshire College. Το Κέντρο θα αναδεικνύει εκπαιδευτικά εκθέματα που θα προωθούν ην επιστήμη την τεχνολογία τη μηχανική και τα μαθηματικά με στόχο να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους σπουδαστές για το μέλλον ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται για καριέρα στη μηχανική.

Το Airbus Foundation Discovery Space αποτελείται ένα πολυλειτουργικό κέντρο εκπαίδευσης με διαδραστικά εκθέματα, χώρους μαθημάτων και εργαστηρίων, και ειδικό χώρο προβολής συνδεδεμένο με συνεχείς δραστηριότητες μηχανικής που σχετίζονται με την κατασκευή και τις δοκιμές του οχήματος εξερεύνησης που ετοιμάζεται για την επιφάνεια του πλανήτη Αρη, ExoMars από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Διαστήματος.

Το North Hertfordshire College θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κέντρου και θα συνεργάζεται με την Airbus τη δημιουργία εκπαιδευτικών πηγών και εμπειριών που σχετίζονται με τις εργασίες της Airbus στο πρόγραμμα του ExoMars Rover

Ανοιχτό για όλους τους σπουδαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Κέντρο θα εστιάσει αρχικά σε σχολεία της περιοχής του Hertfordshire πριν επεκταθεί στις γύρω περιοχές και στο Λονδίνο.

Το Κέντρο θα δίνει την δυνατότητα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα συμπληρώνεται από ένα εκτενές εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από το εξειδικευμένο προσωπικό του North Hertfordshire College. Το Κέντρο θα δίνει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αναπτύσσουν μέσω μιας συναρπαστικής περιήγησης την γνώση τους και την εκπαίδευση τους.

Ο Andrew Stroomer, επικεφαλής της Airbus στο Stevenage δήλωσε: “Θέλουμε το Airbus Foundation Discovery Space να είναι πηγή έμπνευσης για την επόμενη γενιά μηχανικών, τεχνικών και επιστημόνων, και σαν μέρος των δραστηριοτήτων του θα εστιάσουμε και σε κοινότητες, που σεάλλη περίπτωση δεν θα είχαν την δυνατότητα και την ευκαιρία να εμπλακούν σε κατι ανάλογο.”

Ο Matt Hamnett, Πρύτανης του North Hertfordshire College δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με την Airbus και το Airbus Foundation για τη λειτουργία του Discovery Space Centre. Η δέσμευση τους να παίξουν ένα πολύ ενεργό ρόλο στη δημιουργία μιας δεξαμενής ταλέντων για το τομέα τους είναι καταπληκτική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι στη προοπτική της δημιουργίας μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας και τη δημιουργία εφοδίων που θα ανεβάσουν τη μοναδική δύναμη έμπνευσης για το πρόγραμμα ExoMars Rover

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.