Αρχική Αεροπορικά Νέα Ταξιδεύεις σερφάρoντας στο διαδίκτυο πάνω από τα σύννεφα με τη Lufthansa και...

Ταξιδεύεις σερφάρoντας στο διαδίκτυο πάνω από τα σύννεφα με τη Lufthansa και την Austrian

Η Lufthansa και η Austrian Airlines θα προσφέρουν υπηρεσία σύνδεσης στο Ιnternet και στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων
    •    Δυνατότητα πρόσβασης στο Internet και στις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις
    •    Η Lufthansa και η Austrian Airlines ξεκινούν την επόμενη δοκιμαστική φάση προσφέροντας δωρεάν την υπηρεσία στους επιβάτες
    •    Λανσάρισμα της υπηρεσίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 – αρχικά θα διατίθεται σε 10 αεροσκάφη του στόλου των Α320
    •    Τρία πακέτα της υπηρεσίας (3 €, 7 € και 12 €) θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον.

Στείλτε emails, πραγματοποιήστε online αγορές και δείτε βίντεο συνεχούς ροής με υψηλής ποιότητας ευρυζωνική σύνδεση, ενώ πετάτε πάνω από τα σύννεφα. Εκτός από τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, στις οποίες ήδη προσφέρεται η υπηρεσία, σύντομα οι επιβάτες της Lufthansa και της Austrian Airlines θα μπορούν να συνδέονται στο Ιnternet και σε πτήσεις μικρότερης διάρκειας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Lufthansa έλαβε την πιστοποίηση «Supplemental Type Certificate (STC)» του EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) για τον στόλο των Airbus A320, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις απαραίτητες προεργασίες. Στο επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα δοκιμαστεί σε πτήσεις της Lufthansa και της Austrian και ειδικότερα σε πέντε αεροσκάφη της κάθε αεροπορικής εταιρείας αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Μέσα από μεθόδους ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών θα συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της υπηρεσίας, πριν το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά.

Ο Harry Hohmeister, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG και Υπεύθυνος Διαχείρισης Κόμβων, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων την υπηρεσία ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία. Από την έναρξη του Lufthansa Flynet, στόχος μας είναι μέσω της καινοτομίας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας – μία από αυτές είναι και η δυνατότητα πρόσβασης στο Ιnternet κατά τη διάρκεια της πτήσης”.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, περίπου 20 αεροσκάφη της Lufthansa αναμένεται να διαθέτουν την υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο στη διάρκεια της πτήσης, ενώ σταδιακά και μέχρι τα μέσα του 2018, το σύνολο του στόλου των A320 της αεροπορικής εταιρείας πρόκειται να εξοπλιστεί με αυτήν την προηγμένη τεχνολογία. Η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στο σύνολο των 31 αεροσκαφών της Austrian Airlines έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Απριλίου του 2017. Ομοίως με την Lufthansa και την Austrian Airlines και η Εurowings εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει την υπηρεσία σύνδεσης στο Ιnternet εν πτήσει, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017, ενώ και τα 69 αεροσκάφη του στόλου της θα διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό έως το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi χρησιμοποιώντας τις δικές τους φορητές συσκευές. Εκτός από τη δυνατότητα βασικής πλοήγησης και ανταλλαγής e-mail, άλλες πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως βίντεο συνεχούς ροής, θα είναι επίσης διαθέσιμες. Η νέα υπηρεσία θα λανσαριστεί επίσημα εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. Τρία διαφορετικά πακέτα της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα για το επιβατικό κοινό: το FlyNet Message με τιμή 3 €, το FlyNet Surf με τιμή 7 € και το FlyNet Stream με τιμή 12 € (τιμές ανά πτήση). Το FlyNet Message επιτρέπει μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως emails, και τις εφαρμογές WhatsApp και iMessage. Το FlyNet Surf δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης στο Internet, ενώ με το FlyNet Stream είναι δυνατή η μετάδοση δεδομένων συνεχούς ροής (streaming). Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν το πακέτο της επιλογής τους μέσω πιστωτικής κάρτας ή άλλων υπηρεσιών πληρωμής, όπως το PayPal.

Η νέα αυτή υπηρεσία από τη Lufthansa και τον τεχνολογικό της συνεργάτη Inmarsat βασίζεται στην εξελιγμένη ευρυζωνική δορυφορική τεχνολογία (Ka-band) και προσφέρει ομαλή και αξιόπιστη κάλυψη στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων μέσω του δικτύου Global Xpress της Inmarsat. Η Inmarsat, συνεργάτης της Deutsche Telekom, θα είναι και ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου προς τους επιβάτες.

Η Lufthansa Technik είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού και την εναρμόνιση των διαδικασιών με τους αεροπορικούς κανονισμούς και άλλους θεσμικούς ελέγχους. Η Lufthansa Technik έχει αναλάβει να εξοπλίσει με το προηγμένο σύστημα δορυφορικής τεχνολογίας Ka-band ολόκληρο τον στόλο των Airbus A320 των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως την ερχόμενη άνοιξη ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα έχει τοποθετηθεί σε σχεδόν 100 αεροσκάφη. Η τοποθέτηση των κεραιών (antennae) και των routers γίνεται στις δέκα γραμμές παραγωγής που λειτουργούν ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις της Lufthansa Technik. Για την τοποθέτηση του εξοπλισμού είναι απαραίτητο να γίνουν μικρές προσαρμογές στα αεροσκάφη, οι οποίες όμως δεν απαιτούν πολύ χρόνο – μόλις τέσσερις ημέρες ανά αεροσκάφος- γεγονός που επιτρέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξοπλισμού του στόλου σε σύντομο διάστημα.

Η Lufthansa Systems παρέχει την απαραίτητη τεχνική υποδομή για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Αυτή περιλαμβάνει τις λειτουργίες δικτύου εντός του αεροσκάφους – τις τεχνικές απαιτήσεις για το εν πτήσει WiFi – καθώς και την παροχή του απαραίτητου λογισμικού για τη λειτουργία του FlyNet, μέσω του οποίου οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.Επιπλέον, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας τους, η Lufthansa Systems και η Lufthansa Technik, παρέχουν μια σύγχρονη, πολυλειτουργική ψηφιακή πλατφόρμα (BoardConnect) που υποστηρίζει ποικίλες εφαρμογές ψυχαγωγίας και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες. Από αυτήν την ισχυρή συνεργασία αναμένεται να επωφεληθούν τόσο οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, όσο και οι εξωτερικοί πελάτες του.

Η Lufthansa πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο εμπορική πτήση με ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο στις 15 Ιανουαρίου, 2003. Το 2006 και παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά της στο επιβατικό κοινό, η υπηρεσία έπρεπε να διακοπεί, καθώς η Connexion by Boeing έπαυσε τις εμπορικές της δραστηριότητες. Τον Δεκέμβριο του 2010 η Lufthansa έγινε για ακόμη μία φορά η πρώτη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο στις διηπειρωτικές πτήσεις της. Από τον Ιούνιο του 2015 το FlyNet είναι διαθέσιμο και στα 107 αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων του στόλου της Lufthansa, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο παγκοσμίως στόλο αυτής της κατηγορίας με σύνδεση στο διαδίκτυο εντός των αεροσκαφών.
Με την προσθήκη του Boeing 777 στον στόλο της, η SWISS, μέλος του Ομίλου Lufthansa, ξεκίνησε επίσης να προσφέρει υπηρεσίες Internet στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παροχής των ανάλογων υπηρεσιών και στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.