Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Novotel Αθηνών: έμπρακτη δέσμευση για κοινωνική υπευθυνότητα στις υπηρεσίες φιλοξενίας

Novotel Αθηνών: έμπρακτη δέσμευση για κοινωνική υπευθυνότητα στις υπηρεσίες φιλοξενίας

Τη στήριξη δύο σημαντικών πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου AccorHotels ανακοίνωσε το Novotel Αθηνών. Προσαρμόζοντας τη παγκόσμια διάσταση του οράματος του Ομίλου σε μία σειρά τοπικών δράσεων, το ξενοδοχείο απέδειξε ότι όταν οι υπηρεσίες φιλοξενίας συνοδεύονται από δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη λειτουργία, υπόσχονται πραγματικά μία ευχάριστη διαμονή.

Αρχικά, το Novotel Αθηνών ανακοίνωσε τη δέσμευση του στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης «Planet 21|2016-2020». Πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης της βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο είναι δομημένο σε τέσσερις τομείς δράσης εμπλέκοντας εργαζομένους, πελάτες, συνεργάτες και τοπικές κοινωνίες, και σε δύο άξονες προτεραιότητας, τον τομέα «τρόφιμα & ποτά» και τον τομέα «κτιριακές εγκαταστάσεις», επιτρέποντας σε κάθε ξενοδοχείο να θέσει τους δικούς του στόχους και σχέδιο δράσης, με κοινό σημείο αναφοράς 16 υποχρεωτικές ενέργειες.

Το Novotel Αθηνών, που ακολούθησε και το αντίστοιχο πρόγραμμα για την περίοδο 2011-2015, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δράσεις σε συνέπεια με τις κατευθύνσεις του Ομίλου AccorHotels. Σημαντική ήταν η πρόοδος που καταγράφηκε κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατανάλωσης στο χώρο εργασίας, τη βιοποικιλότητα, το νερό καθώς και σε ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στην παιδική κακοποίηση. Στις ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνονται δωρεές κλινών και εξοπλισμού ανάπαυσης, παροχή γευμάτων σε τακτική βάση και συμμετοχή σε συσσίτια, διάθεση χώρων και προσωπικού για παροχή επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ξεναγήσεων τουριστικών ιδρυμάτων, συνεργασίες με ΜΚΟ, προετοιμασία γευμάτων με υλικά από το βοτανόκηπο του ξενοδοχείου κ.ά. Ως αποτέλεσμα, το NovotelΑθηνών κατάφερε να αναβαθμιστεί στο επίπεδο «Gold status» του προγράμματος Planet 21, αποδεικνύοντας τη δέσμευση του να επιδιώκει παράλληλα με την ικανοποίηση του πελάτη σε θέματα φιλοξενίας, και αξιοσημείωτες επιδόσεις σε επίπεδο επιχειρηματικής και κοινωνικής λειτουργίας.

Παράλληλα, το Novotel Αθηνών στήριξε το πρόγραμμα«Solidarity Week 2016»του Ομίλου AccorHotels, οργανώνοντας κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2016 πρωτοβουλίες που προάγουν την αλληλεγγύη. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάστηκαν γεύματα για το κοινωνικό συσσίτιο σε συνεργασία με τον οργανισμό Equal Society, προσφέρθηκε εξοπλισμός για την παροχή βοήθειας σε άστεγες και άπορες οικογένειές στο πλαίσιο της καμπάνιας «Merry Streetmast III» του EmfasisFoundation (Αστική Μη Κερδοσκοπική) και τέλος, χορηγήθηκε στο Άσυλο Ανιάτων απαραίτητος εξοπλισμός για τις ανάγκες περίθαλψης των ασθενών που φιλοξενεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Novotel Αθηνών ενώ για όλα τα νέα να ακολουθήσουν τη σελίδα του ξενοδοχείου στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.