Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov καλωσόρισε ο...

Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλωσόρισε τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό και πολύπειρο διπλωμάτη, που αντικαθιστά έναν επίσης σημαντικό συνάδελφό του, με τον οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε άριστη συνεργασία, τον κ. Αλεξέι Ποπόβ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ έμφαση δόθηκε στην πρόσφατη υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Ρώσος Πρόξενος επισήμανε μάλιστα ότι «είναι πολύ ενθαρρυντική η αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Αγία Πετρούπολη και ελπίζω να επεκταθεί και με άλλες μεγάλες περιοχές της Ρωσίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς γνωρίζουμε το μέγεθος, αλλά και την ποιότητα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, όπως και λόγω των σημαντικών υποδομών που διαθέτει η Θεσσαλονίκη (λιμάνι, αεροδρόμιο κτλ.)».
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως είναι ένθερμος υποστηρικτής οποιασδήποτε τέτοιας προοπτικής και είναι ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση συνεργασίας, ενώ επισήμανε μια σειρά από τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει αμοιβαίο όφελος: εξαγωγές, τουρισμός, πολιτισμός, παιδεία, αγροτοδιατροφικός τομέας, καινοτομία, νέες τεχνολογίες κ.ά.
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι θα υπάρχει στενή και συνεχής συνεργασία επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Ρώσου Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.