Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η πρωτότυπη έκθεση Room18 για λίγες ακόμα ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη

Η πρωτότυπη έκθεση Room18 για λίγες ακόμα ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη

Πως θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο – διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;

room-18-benaki_57Μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η πρωτότυπη έκθεση Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου, παρουσιάζοντας τρία πρωτοποριακά δωμάτια σε πραγματικές διαστάσεις, καθώς και ακόμα 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, με τους επισκέπτες να “μένουν” μέσα στις τρεις βραβευμένες προτάσεις.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται σε χώρο 500 μ2, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) και τη διοργάνωση της έκθεσης συνυπογράφουν η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη.   
 
room-18-benaki_7Στην έκθεση παρουσιάζονται σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1), τα τρία βραβευμένα δωμάτια, του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος (1ο Βραβείο – Ελλάδα), João Prates Ruivo (2ο Βραβείο – Πορτογαλία) και Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο – Ισπανία).
room-18-benaki_02

1ο Βραβείο – Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος – Ελλάδα | “Elyseum & the politics of the golf course”: Ένα καταπράσινο δωμάτιο – πάρκο, εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία και την δομή του γηπέδου του Γκολφ, εκφράζεται ως ένα απέραντο τοπίο, σημείο ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλο, αρχιτέκτονα του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου Λειβαθώ στην Κεφαλλονιά.    

2ο Βραβείο – João Prates Ruivo (FORA) – Πορτογαλία: Ο João Prates Ruivo του πολυβραβευμένου γραφείου FORA, με έδρα το Λονδίνο, έχοντας ως βασική ιδέα ότι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι παράλληλα και ένας χώρος προσωπικής έκφρασης, συνέλαβε ένα δωμάτιο – διάδρομο, με πλάτος 1 και μήκος 18 μέτρα, στο οποίο όλα τα έπιπλα, με την βοήθεια αυτοματισμών, μπορούν να αναρτούνται σε διάφορα ύψη, ανάλογα με τις διαθέσεις του χρήστη.

3ο Βραβείο – Sara Navazo Saez De Arregui, Edorta Larizgoitia Andueza (LA-NA) – Ισπανία | “Το κουτί των ονείρων”: Η Sara Navazo Saez De Arregui και ο Edorta Larizgoitia Andueza, προτείνουν ένα δωμάτιο ύπνου μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το κρεβάτι,  σημείο υπενθύμισης ότι ο ταξιδιώτης δεν είναι στο σπίτι του, κρεμιέται στο κέντρο του χώρου, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, και λειτουργεί ως ένας χώρος απομόνωσης από το υπόλοιπο δωμάτιο, από τον υπόλοιπο κόσμο.
Στόχος της έκθεσης Room18 είναι η παρουσίαση ιδεών που θα αναθεωρήσουν τα ισχύοντα δεδομένα στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας εστιάζοντας στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα κυκλοφορήσει και ο ειδικός τόμος Room18, στον οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα τρία βραβευμένα δωμάτια και οι 100 καλύτερες προτάσεις, σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.