Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στο 1ο Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Σαρωνικού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στο 1ο Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Σαρωνικού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στο 1ο Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Σαρωνικού

Στις εργασίες της δεύτερης ημέρας του 1ου Μελισσοκομικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου Σαρωνικού που διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί» υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», συμμετείχε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 12 έως και τις 16 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, ομιλητές είναι διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου, ερευνητές μελισσοκομίας και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με τοποθετήσεις σε θέματα όπως η σημασία της μελισσοκομίας ως παραγωγικού κλάδου στην Ελλάδα, τα τυποποιητήρια μελιού – εξαγωγές, η ορθή μελισσοκομική πρακτική και οι κώδικες γεωργικής πρακτικής στη μελισσοκομία, αλλά και οι ασθένειες και η καταπόλεμησή τους με συμβατικούς τρόπους και τα φυτοφάρμακα και οι επιπτώσεις στη μέλισσα και το περιβάλλον. Επίσης, την Πέμπτη 15/12 θα γίνει προβολή της ταινίας «Εξαφάνιση των μελισσών» για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και κυρίως του μελιού (ήδη αυτή την περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ενημερωτικές συγκεντρώσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020) και ευχήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση να καταστεί θεσμός και να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του μελισσοκομικού κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.