Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής της Σαγκάης της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης...

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής της Σαγκάης της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης (CPPCC) στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος

Την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), επισκέφθηκε η Επιτροπή της Σαγκάης της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης (CPPCC People’s Political Consultative Conference).

«Θέλουμε να προβάλουμε τη νέα Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Σαγκάης

Ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κος Γιώργος Βερνίκος, αναφέρθηκε στις πολυετείς σχέσεις που έχει η Ο.Κ.Ε. με την Κινεζική Λαϊκή Πολιτική Συμβουλευτική Διάσκεψη και ζήτησε όχι μόνο τη συντήρηση αυτών των σχέσεων, αλλά την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, αφού όπως είπε “η στενή συνεργασία μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επωφελής για τις 2 χώρες, σε πολλούς τομείς όπως είναι ο εμπορικός, ο ναυτιλιακός,τουριστικός και ο πολιτιστικός τομέας”, ενώ συμπλήρωσε ότι «ειδικά ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει το πιο στέρεο και απαραίτητο υπόβαθρο για κάθε επένδυση.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κος Γιώργος Καρανίκας, τόνισε τη διάθεση της Ο.Κ.Ε. για συνεργασία και επαφή με την Επιτροπή της Σαγκάης, ενώ ευχήθηκε η συνάντηση να παγιώσει την καλή σχέση, τις κοινές δράσεις και τη διαρκή ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα τους.

Ευχαριστώντας από την πλευρά του την Ο.Κ.Ε για την υποδοχή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Σαγκάης, κος Zhang Endi, αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς των δύο θεσμών, την προσπάθεια< που κάνει η Επιτροπή της Σαγκάης για προβολή του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και εξήρε τον «σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ο.Κ.Ε. στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδος».

«Είμαστε χώρες με μεγάλο πολιτισμό και θέλουμε όχι μόνο εσείς να γνωρίσετε εσείς το δικό μας πολιτισμό, αλλά και εμείς να προβάλουμε στους ομοεθνείς μας τη νέα Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ακολούθησε επίσκεψη της κινέζικης αντιπροσωπείας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Νιάρχου και το Μουσείο Ακρόπολης, με κατάληξη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όπου συναντήθηκε με την Υπουργό κα Λυδία Κονιόρδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.