Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο μαγικός...

Από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών»

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου η έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδα – Ρωσία 2016 και έρχεται να ενισχύσει τη γνωριμία των επισκεπτών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αυτόν τον ιστορικό και εμβληματικό θεσμό της Ρωσίας, το Θέατρο Μπολσόι.
Μεγάλη σημασία δίδεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας υποστηρίζει έκθεση στο εξωτερικό με αποκλειστικά δικά του εκθέματα. Η παρούσα έκθεση, η οποία περιλαμβάνει κοστούμια ιστορικών παραστάσεων μπαλέτου και όπερας, υψηλής αισθητικής μακέτες της σκηνής διαφόρων παραστάσεων, ζωγραφικούς πίνακες και σχέδια μεγάλων Ρώσων ζωγράφων από τις δοκιμές σκηνικών παραστάσεων, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό από φωτογραφίες, αφίσες και σχέδια του Μουσείου του Θεάτρου Μπολσόι, απεικονίζει τόσο τη μακρά ιστορία του θεσμού αυτού όσο και τη σημασία του για την παγκόσμια ιστορία της τέχνης.
Έτσι, μουσική, χορός, θέατρο, σκηνογραφία, σχεδιασμός κοστουμιών αλλά και η ανθρώπινη διάσταση των συντελεστών του Θεάτρου Μπολσόι αποτυπώνονται τόσο μέσα από μοναδικά και περίτεχνα εκθέματα όσο και μέσα από καθημερινά προσωπικά αντικείμενα, σε ένα χώρο που προσιδιάζει στο χαρακτήρα και τη φύση τους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σκοπός της έκθεσης είναι από τη μία πλευρά να αποτελέσει έναυσμα και παρότρυνση προς το ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη Ρωσική κουλτούρα και από την άλλη πλευρά να συμβάλει στην καλλιέργεια των επισκεπτών, παρέχοντας ένα μουσειακό βίωμα και ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπειρία που παρέχει ένας χώρος μουσικών κατά κύριο λόγο εκδηλώσεων.
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2017, διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.