Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Big Band του Δήμου Αθηναίων, θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του Μουσείου αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια.

Μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα

Από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 1 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Τις γιορτινές ημέρες το καφέ του ισογείου και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα προσφέρουν παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα. Οι γνωστοί μουσικοί της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής του Μουσείου (Σπύρος Ροντογιάννης, Τζώρτζης Τσιρόπουλος, Γιώργος Μικρός, Αρίωνας Γυφτάκης και Χρήστος Κορομηλάς) θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο εστιατόριο πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου στο τηλέφωνο 210 9000915.

Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια LEGO®. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!

Ημέρες και ώρες:
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ.
Ηλικίες: παιδιά 7-11 ετών
Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά
Συμμετοχές: Για την εξασφάλιση συμμετοχής απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (Δευτ.-Παρ., 9 π.μ. έως 4 μ.μ.) και προαγορά των εισιτηρίων. Συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 30 παιδιά).

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2017

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2017 είναι εμπνευσμένο από την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή – υδρορροή του λεγομένου αρχαίου ναού της Ακρόπολης που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. Η πολύχρωμη κεφαλή του βασιλικού ζώου διακοσμούσε τη στέγη του ναού και συγχρόνως προφύλασσε το ιερό κτήριο από κάθε κακό.

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης, το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά, η εσάρπα εμπνευσμένη από το ανθέμιο του κεντρικού ακρωτηρίου της στέγης του Παρθενώνα και το σετ βιβλιοστάτες εμπνευσμένο από μαρμάρινο άλογο μετόπης του Εκατομπέδου αποτελούν τις φετινές προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα από τα Πωλητήρια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.