Αρχική General WTM 2016: «Έντονο ενδιαφέρον για την μητροπολιτική Αθήνα»

WTM 2016: «Έντονο ενδιαφέρον για την μητροπολιτική Αθήνα»

Με θετικά μηνύματα και αισιοδοξία για το 2017, ολοκληρώθηκε η κοινή συμμετοχή του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη των 2 φορέων πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, στελέχη εταιρειών διοργάνωσης ταξιδιών, εκδηλώσεων και συναντήσεων, δημοσιογράφους, bloggers κ.α. τόσο από τη βρετανική αγορά όσο και από άλλες ξένες αγορές. Παράλληλα συμμετείχαν στις δύο διοργανώσεις (speed networking events) με επιλεγμένους  buyers.

Το ενδιαφέρον για τον προορισμό ήταν μεγάλο, όπως έντονη ήταν και η ζήτηση για ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες, τόσο σε επίπεδο ταξιδιών city breaks, όσο και σε επίπεδο άλλων θεματικών δραστηριοτήτων και προϊόντων, όπως ο τουρισμός πολυτελείας, τα γαμήλια ταξίδια, ο πολιτιστικός τουρισμός, εμβληματικές διοργανώσεις όπως ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καθώς και οι εκδρομές και οι περιηγήσεις στον Αργοσαρωνικό και στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής.

Το ενδιαφέρον αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την επίπονη προσπάθεια και τις κοινές δράσεις για την στοχευμένη προβολή της μητροπολιτικής Αθήνας ως πολυδιάστατου προορισμού city break και φιλοξενίας συνεδρίων και συναντήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και για ευρύ φάσμα επιλογών και προτιμήσεων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά προέλευσης επισκεπτών για την Αθήνα από πλευράς αφίξεων το 2016, με πολύ καλή συχνότητα αεροπορικών συνδέσεων και πτήσεων. Όλα τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η αυξητική τάση του 2016 θα συνεχιστεί και για την επόμενη περίοδο, αν και οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit, αποτελούν πηγή προβληματισμού για τις καταναλωτικές τάσεις των Βρετανών ταξιδιωτών.

Το περίπτερο του ACVB και της ΕΞΑΑ-Α, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν buyers που έχουν συμμετάσχει στη σειρά επαγγελματικών workshops Travel Trade Athens, που διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και η ΕΑΤΑ από το 2013 καθώς και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, που ήθελαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διοργάνωση του 2017.

Η συμμετοχή της Αθήνας στην WTM 2016, συνέπεσε χρονικά με τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έρευνας της Mastercard «Global Destination Cities Index», που αναδεικνύει τις δημοφιλέστερες πόλεις-προορισμούς διεθνώς. Συνολικά κάθε χρόνο αξιολογούνται 132 μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Αθήνα βρίσκεται στις Top 50 δημοφιλέστερες τουριστικά πόλεις του κόσμου (46η) και μεταξύ των 20 κορυφαίων προορισμών – πόλεων της Ευρώπης (18η).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.