Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων Περιόδου 2016-2017

Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων Περιόδου 2016-2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την αριθμ. 4986/113249/12-10-2016 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υλοποιείται Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων περιόδου 2016-2017.

Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται μια επιπλέον ευκαιρία στους παραγωγούς να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις στο διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων (εκρίζωση/αναφύτευση, φύτευση με άδεια αναφύτευσης, επανεμβολιασμός, υποστύλωση). Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλλουν αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Τα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από την αριθμ. 3714/110476/04-09-2014 ΥΑ, είναι τα ακόλουθα:  
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (υπάρχει συγκεκριμένο υπόδειγμα αίτησης που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής ΠΕΑΑ).
Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας. Το αμπελοτεμάχιο δηλαδή που πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα να έχει κωδικό Αμπελουργικού Μητρώου.
Δήλωση συγκομιδής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. Στις δηλώσεις συγκομιδής θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται το προς ένταξη τεμάχιο και να φαίνεται παραγωγικό.
Δήλωση εκμετάλλευσης στο πλαίσιο της βασικής ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα (8) έτη. Και στη δήλωση εκμετάλλευσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί το προς ένταξη τεμάχιο.
Δικαίωμα φύτευσης (από το εθνικό αποθεματικό) ή αναφύτευσης (που κατέχουν ήδη οι παραγωγοί), στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αιτείται μόνο την επιδότηση της φύτευσης.
Ασφαλιστική ενημερότητα και εκκαθαριστικό της εφορίας του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους για τον προσδιορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης.
Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας/κυριότητας. Κατά την υποβολή της αίτησης δήλωσης προσκομίζουν φωτοαντίγραφα των τίτλων και μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα βεβαίωση μη εκποίησης.
Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια κατά την υποβολή της αίτησης δήλωσης οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικαστήρια) ή χρησιδάνεια, η διάρκεια μίσθωσης των οποίων μπορεί να είναι και μέχρι εννέα (9) έτη.
Μετά την έγκριση του παραγωγού στο πρόγραμμα, η διάρκεια μίσθωσης των ανωτέρω θα πρέπει να είναι άνω των εννέα (9) ετών. Στις περιπτώσεις αυτές υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου στο Υποθηκοφυλακείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.