Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Αττικής στην 32η PHILOXENIA 2016

Η Περιφέρεια Αττικής στην 32η PHILOXENIA 2016

Στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετέχει η Περιφέρεια Αττικής.

ra33-copy Στόχος είναι η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, να εδραιωθεί ως ο ξεχωριστός, παγκόσμιας ακτινοβολίας μητροπολιτικός προορισμός που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Ένας προορισμός που καλύπτει σχεδόν όλα τα τουριστικά πεδία. Τον πολιτιστικό, συνεδριακό, γαστρονομικό, περιβαλλοντικό, θαλάσσιο και αθλητικό, περιηγητικό (στα κοντινά νησιά) τουρισμό, κ.α..

Την ίδια στιγμή η Αττική προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, για κάθε εποχή του χρόνου (short breaks).

Η Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής για την περίοδο 2016 – 2020 και προβάλλει για πρώτη φορά με συγκροτημένο επιστημονικό τρόπο την ταυτότητα του προορισμού. Φέτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της, «τα κρυμμένα διαμάντια της», καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, φιλοξενώντας στο περίπτερό της ως συνεκθέτες, τους νησιωτικούς Δήμους της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου και της Ύδρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί B2B (businesstobusiness) συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού (hostedbuyers) και δημοσιογράφους, για την παρουσίαση με εξειδικευμένο τρόπο του ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο 13, stand 49 της Περιφέρειας Αττικής, είτε πρόκειται για πολίτες είτε για εξειδικευμένους στα τουριστικά ζητήματα επαγγελματίες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικά videos που αναδεικνύουν τους σημαντικότερους λόγους που η Αττική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών (shortbreakdestination) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό της Αττικής.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους επισκέπτες της έκθεσης σε εκδήλωση γευσιγνωσίας βασισμένη στα τοπικά και παραδοσιακά της προϊόντα (μεταξύ των οποίων και προϊόντα Π.Ο.Π.) καθώς και σε παρουσίαση των ποικιλιών των κρασιών της Αττικής γης από εμπειρογνώμονα του οινοτουρισμού, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 12:00. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.