Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση ανθρωπιάς για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου

Εκδήλωση ανθρωπιάς για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85Μια ιδιαίτερα ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Flux Laboratory, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Τσάπη αποτελεί μια πολιτιστική σύμπραξη για το προσφυγικό ζήτημα με στόχο να προσφέρει στα παιδιά των προσφύγων του Λαυρίου την ευκαιρία γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη και η οποία περιλάμβανε την προβολή της ταινίας του Charlie Chaplin “The Immigrant”, μιας ταινίας που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917 και αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού.
    Η προβολή της ταινίας συνοδευόταν από μια σύνθεση ορχήστρας δωματίου από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Ορχήστρας και τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου σε πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Στέφανου Τσάπη που είχε και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαυρεωτικής (μαέστρος Ευτύχης Ζαρπ).
    Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Παντής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς και εκ μέρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που παραχώρησε τον χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο Πρύτανης Ιωάννης Γκόλιας και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Νικόλαος Μπελαβίλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.