Αρχική Αεροπορικά Νέα ΟΜΙΛΟΣ LUFTHANSA: Παρουσίαση των κόμβων του Ομίλου σε μια ιδιαίτερη βραδιά...

ΟΜΙΛΟΣ LUFTHANSA: Παρουσίαση των κόμβων του Ομίλου σε μια ιδιαίτερη βραδιά με καλεσμένους επαγγελματίες του τουρισμού

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο booth των κόμβων της Ζυρίχης και της Γενεύης, όπου σερβίρονταν γευστικά εδέσματα της τοπικής ελβετικής κουζίνας.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο booth των κόμβων της Ζυρίχης και της Γενεύης, όπου σερβίρονταν γευστικά εδέσματα της τοπικής ελβετικής κουζίνας.

Απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στα 6 Hubs του Ομίλου με ξεναγό τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο Όμιλος Lufthansa παρουσίασε τα αεροδρόμια- κόμβους των αεροπορικών εταιρειών του, διοργανώνοντας μια επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο The Hub Events, την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, με καλεσμένους επαγγελματίες από τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Το “Hubs to Hub” event του Ομίλου Lufthansa δεν έμοιαζε σε τίποτα με μια συνηθισμένη παρουσίαση, αφού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ήταν τοποθετημένα booths που αντιπροσώπευαν τον κάθε αεροπορικό κόμβο ξεχωριστά, παρουσιάζοντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την κουλτούρα, αλλά και την τοπική κουζίνα της κάθε περιοχής. Έτσι, μέσα από την περιήγησή τους στο χώρο, οι επισκέπτες «ταξίδεψαν» με τις εταιρείες του Ομίλου στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ελβετία και γνώρισαν τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει ο κορυφαίος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος. 

 Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στo booth των κόμβων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου όπου οι καλεσμένοι μπορούσαν να δοκιμάσουν αυθεντικές, παγωμένες γερμανικές μπύρες
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στo booth των κόμβων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου όπου οι καλεσμένοι μπορούσαν να δοκιμάσουν αυθεντικές, παγωμένες γερμανικές μπύρες

Οδηγός σε αυτό το όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι ήταν ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος που επιμελήθηκε το μενού και ξενάγησε τους καλεσμένους στους 6 γευστικούς σταθμούς. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Όμιλο Lufthansa για αυτή την πολύ πρωτότυπη πρόσκληση και πρόκληση. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς έπρεπε να συνδυάσουμε τις διαφορετικές τοπικές κουζίνες των χωρών στις οποίες βρίσκονται τα hubs του Ομίλου και να δημιουργήσουμε ένα απολαυστικό ταξίδι από γεύση σε γεύση. Νομίζω τα καταφέραμε να απογειώσουμε τους καλεσμένους μας!», δήλωσε ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο του Ομίλου Lufthansa.
Ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο του Ομίλου Lufthansa.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τη σημερινή διοργάνωση μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους συνεργάτες μας τα αεροδρόμια – κόμβους του Ομίλου μας, πάνω στα οποία στηρίζεται το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων μας. Παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώμες για τις νέες τάσεις και τις ανάγκες που παρουσιάζονται στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον κύριο Σκαρμούτσο για την πολύ όμορφη συνεργασία και τους συναδέλφους μου στη Lufthansa που εργάστηκαν για αυτή την πολύ εποικοδομητική βραδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο του Ομίλου Lufthansa.

Οι κόμβοι του Ομίλου Lufthansa με μια ματιά

6_ioannis-zografakis_konstantinos-tzevelekos_vaios-rizos
Από αριστερά: Τα στέλεχη του Ομίλου Lufthansa: O κ. Ιωάννης Ζωγραφάκης, Περιφερειακός Διευθυντής για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο και ο κ. Βάιος Ρίζος, Key Account Manager Ελλάδας στην παρουσίαση των HUBS του Ομίλου Lufthansa.

Καθημερινές πτήσεις συνδέουν την Ελλάδα με τους 6 κόμβους του Ομίλου Lufthansa: η Βιέννη, οι Βρυξέλλες, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Ζυρίχη και η Γενεύη, τα θεμέλια του εντυπωσιακού δικτύου παγκόσμιας κάλυψης και των ιδανικών και πολυάριθμων ανταποκρίσεων. Σήμερα, οι εταιρείες του Ομίλου Lufthansa εκτελούν 11.500 πτήσεις την εβδομάδα, σε 306 προορισμούς, σε 101 χώρες στον κόσμο και διακινούν πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Κόμβος Βιέννης

Στο αεροδρόμιο της Βιέννης βρίσκεται η βάση της Austrian Airlines, του αερομεταφορέα της Αυστρίας και μέλους του Ομίλου Lufthansa. Το αεροδρόμιο προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες σύνδεσης με την πόλη και απέχει μόλις 16 λεπτά από το κέντρο της Βιέννης με το τρένο.

Οι καλεσμένοι διασκέδασαν με τα κουίζ στους διαδραστικούς πίνακες που βρίσκονταν στο χώρο.
Οι καλεσμένοι διασκέδασαν με τα κουίζ στους διαδραστικούς πίνακες που βρίσκονταν στο χώρο.

Από το 2012 στο αεροδρόμιο της Αυστρίας λειτουργεί το Star Alliance Terminal έκτασης 150 στρεμμάτων, όπου οι επιβάτες απολαμβάνουν άνεση χώρου και σύντομες αποστάσεις. Στο χώρο λειτουργούν 7 διαφορετικά Lounges της Austrian Airlines όπου οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για να απολαύσουν μία ευχάριστη και άνετη αναμονή. Πέρα από business centers και χώρους χαλάρωσης, διατίθενται 2 HON Circle Lounges, 2 Senator Lounges, και 3 Business Lounges. Όμως η υψηλή εξυπηρέτηση για τους ταξιδιώτες της Austrian Airlines δε σταματά εδώ. Οι επιβάτες που επισκέπτονται το αεροδρόμιο της Βιέννης έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ της αλυσίδας DO&CO, ενώ οι απολαυστικές εμπειρίες συνεχίζονται για όσους ταξιδεύουν προς Αμερική και Ασία στη Business Class με τα εξαιρετικά εδέσματα που ετοιμάζουν εν πτήσει οι Flying Chefs στο Flying Restaurant!

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία των Virtual Reality Headsets της Lufthansa
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία των Virtual Reality Headsets της Lufthansa

Από το αεροδρόμιο της Βιέννης, η Austrian Airlines εξυπηρετεί ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς όπως το Κολόμπο, την Αβάνα και σύντομα το Λος Άντζελες. Ο ελάχιστος χρόνος αναμονής ανταποκρίσεων είναι 25’.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό της Austrian Airlines βραβεύτηκε το 2016 για 3η συνεχή φορά από τον διεθνή οργανισμό Skytrax ως το καλύτερο στην Ευρώπη.

Κόμβος Βρυξελλών

Απολαυστικά γλυκίσματα και οι διάσημες βέλγικες βάφλες σερβίρονταν στο booth του κόμβου των Βρυξελλών
Απολαυστικά γλυκίσματα και οι διάσημες βέλγικες βάφλες σερβίρονταν στο booth του κόμβου των Βρυξελλών

Στην καρδιά της Ευρώπης στις Βρυξέλλες βρίσκεται η βάση της Brussels Airlines, μέλους του Ομίλου Lufthansa. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι από τα πιο δημοφιλή στο ταξιδιωτικό κοινό, όχι μόνο για τα πολυάριθμα καταστήματα που φιλοξενεί αλλά και για την κομψή αρχιτεκτονική, τον εξαιρετικό φωτισμό και τους άνετους χώρους που είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε διασφαλίζεται η εύκολη και γρήγορη μετάβαση στην πύλη αναχώρησης. Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 16 λεπτά από το κέντρο της πόλης και υπάρχει απευθείας διασύνδεση με τρένο με άλλες πόλεις.

 Εκπλήξεις και δώρα από τη Swiss International Airlines για τους καλεσμένους
Εκπλήξεις και δώρα από τη Swiss International Airlines για τους καλεσμένους

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 Lounges της Brussels Airlines: τη Loft, τη Suite και τη Sunrise lounge η οποία βρίσκεται στο Long Haul Terminal στην ζώνη Τ με προορισμό την Αμερική & την Αφρική.

Από τον κόμβο των Βρυξελλών η Brussels Airlines εξυπηρετεί 60 προορισμούς και προσφέρει απευθείας πτήσεις για Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Τορόντο, ενώ από την άνοιξη του 2017 αναμένεται να προστεθεί στο πρόγραμμα δρομολογίων και η Βομβάη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Brussels Airlines διακρίνεται με τον τίτλο “Africa Specialist” καθώς διαθέτει 19 πτήσεις προς αφρικανικούς προορισμούς και εμπειρία 80 ετών.

Κόμβοι Μονάχου και Φρανκφούρτης

Οι δύο κόμβοι της Lufthansa βρίσκονται στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου προσφέροντας ιδανικές ανταποκρίσεις τόσο για ταξίδια αναψυχής, όσο και για επαγγελματικά ταξίδια.

Κόμβος Φρανκφούρτης

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με βάση τον αριθμό των επιβατών που το επισκέπτονται είναι ο μεγαλύτερος κόμβος της Star Alliance.

Οι επιβάτες της Lufthansa μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 13 πολυτελή lounges των κατηγοριών Business Class, Senator Lounge και Welcome Lounge και να απολαύσουν μια ευχάριστη και ξεκούραστη αναμονή μεταξύ των πτήσεων.

Ειδικά για τους First Class επιβάτες, η Lufthansa διαθέτει το First Class Terminal συνολικής έκτασης 1.800 τμ. Εκτός από τους άνετους και πολυτελείς χώρους όπως το Cigar Lounge και το πολυτελές εστιατόριο, στο First Class Terminal παρέχονται μοναδικές υπηρεσίες, όπως προσωπικός βοηθός και μεταφορά του ταξιδιώτη στο αεροσκάφος με λιμουζίνα.

Στον κόμβο στης Φρανκφούρτης σταθμεύουν συνολικά 188 αεροσκάφη της Lufthansa, εκ των οποίων τα 74 εξυπηρετούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τα υπόλοιπα 114 είναι αεροσκάφη μικρών/μεσαίων αποστάσεων.

Kόμβος Μονάχου

Στο booth των κόμβων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντική παγωμένη γερμανική μπύρα.
Στο booth των κόμβων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντική παγωμένη γερμανική μπύρα.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι από τα πιο σύγχρονα και βραβευμένα αεροδρόμια στον κόσμο. Στα τέλη Απριλίου εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό Satellite Terminal, η επέκταση του Terminal 2, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση των επιβατών στο έδαφος. To Satellite Terminal χρησιμοποιείται από τη Lufthansaκαι τους Star Alliance συνεργάτες της και περιλαμβάνει 52 gates και 42 σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Εξαιρετικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης επιβατών, απεριόριστες επιλογές για ψώνια ή φαγητό, αίθουσες χαλάρωσης, παιδότοποι, ντους και δωρεάν Wi-Fi είναι λίγες μόνο από τις ανέσεις που προσφέρονται στο μοναδικής αισθητικής νέο Satellite Terminal.

Στο Terminal 2 του αεροδρομίου φιλοξενούνται συνολικά 8 πολυτελή lounges της Lufthansa μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Business Class Lounges, Senator Lounges, Senator Café και η First Class Lounge στο Satellite Terminal που ξεχωρίζει για τις μοναδικές και πολυτελείς υπηρεσίες που προσφέρει.

O στόλος της Lufthansa στον κόμβο του Μονάχου αποτελείται συνολικά από περίπου 119 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 27 είναι αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων και τα 92 μικρών/μεσαίων αποστάσεων (συμπ. Lufthansa Regional και Air Dolomiti).

Τον Ιανουάριο του 2017 αναμένεται σταδιακά να φτάσουν στον κόμβο του Μονάχου τα πρώτα 10 νέα σύγχρονα Airbus A350 μεγάλων αποστάσεων του στόλου της Lufthansa.

Από τους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου η Lufthansa εκτελεί περισσότερες από 5.350 πτήσεις την εβδομάδα προς 205 προορισμούς σε 75 χώρες. Στα πλαίσια της διαρκούς επέκτασης του δικτύου της η Lufthansa πρόσφατα πρόσθεσε νέους προορισμούς όπως το San Jose στην California, τον Παναμά, την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη.

Κόμβοι Ζυρίχης και Γενεύης

Μέσω των αεροδρομίων της Ζυρίχης και της Γενεύης η Swiss International Airlines, μέλος του Ομίλου Lufthansa, μεταφέρει περισσότερους από 16 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και εξυπηρετεί συνολικά περισσότερους από 102 προορισμούς σε 46 χώρες

Κόμβος Ζυρίχης

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους ενδιάμεσους σταθμούς για όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αλλά και σε διεθνείς προορισμούς. Οι πολυτελείς lounges First Class, Senator, Business και Arrival της SWISS εντυπωσιάζουν με την υψηλού επιπέδου αισθητική τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, εξασφαλίζοντας στους ταξιδιώτες αμέτρητες επιλογές για ευχάριστη και άνετη αναμονή μεταξύ των πτήσεων.

Με ελάχιστο χρόνο αναμονής ανταποκρίσεων τα 35’ για πτήσεις μικρής διάρκειας και τα 45’ για πτήσεις μεγάλης διάρκειας, μικρές αποστάσεις και χώρους με εντυπωσιακή θέα στον αεροδιάδρομο, αυτό το ξεχωριστό και καλά οργανωμένο αεροδρόμιο προσφέρει στους τακτικούς ταξιδιώτες ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Κόμβος Γενεύης

Το μικρότερο, αλλά εξίσου άνετο και ίσως περισσότερο «οικογενειακό» αεροδρόμιο της Γενεύης απέχει μόλις 7 λεπτά από την πόλη με το τρένο. Η γεωγραφική του θέση το καθιστά ιδανικό για την προσέγγιση χειμερινών προορισμών.

Στο αεροδρόμιο της Γενεύης η SWISS διαθέτει Business Class, Senator & First Class Lounge υψηλών προδιαγραφών που εξασφαλίζουν μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία. Από τον κόμβο της Γενεύης η SWISS εξυπηρετεί κυρίως ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ παράλληλα προσφέρει πτήσεις και για τη Νέα Υόρκη.

Ο στόλος της SWISS στους κόμβους της Ζυρίχης και της Γενεύης αποτελείται από 94 αεροσκάφη. Στις αρχές του 2016 η ελβετική αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε την αντικατάσταση των αεροσκαφών τύπου A340-300 με 6 αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας Boeing 777-300ER. Η νέα ναυαρχίδα του στόλου, το εντυπωσιακό Boeing 777-300ER θα εκτελεί τις προγραμματισμένες διηπειρωτικές πτήσεις της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας.

Save

Save

Save

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.