Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνές Mykonos Olympic Classic Rally στις 21-23 Οκτωβρίου 2016

Διεθνές Mykonos Olympic Classic Rally στις 21-23 Οκτωβρίου 2016

 Διεθνές Mykonos Olympic Classic Rally στις 21-23 Οκτωβρίου 2016Η Μύκονος ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα διαφορετικό κοινό στις 21-23 Οκτωβρίου 2016. Αυτήν τη φορά το νησί των ανέμων θα φιλοξενήσει τους φίλους του κλασικού αυτοκινήτου, που θα συμμετάσχουν στο διεθνές Mykonos Olympic Classic Rally, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και την outloudeventservices (εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων). Πρόκειται για τον 7ο γύρο του Επάθλου της FIA για Ιστορικά Regularity Ράλλυ, καθώς και για τον 3ο γύρο του αντίστοιχου Ελληνικού Επάθλου.

Ο αγώνας, που θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε η Ελλάδα και, ειδικότερα, ένας διεθνούς φήμης προορισμός όπως η Μύκονος να αναδειχθούν και πάλι μέσα από το χώρο του αυτοκινήτου, θα είναι τριήμερος, με το πρώτο και το δεύτερο σκέλος να περιλαμβάνουν από έξι ασκήσεις ακριβείας, και το καταληκτικό τρίτο, τέσσερις. Ανάμεσά τους και τέσσερις νυχτερινές, που θα διεξαχθούν τις δύο πρώτες ημέρες.

Αναφορικά με τη διαδρομή, με συνολικό μήκος περίπου 300 χλμ., έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδείξει το νησί, με περάσματα από πασίγνωστες περιοχές, όπως είναι η Μονή της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά, ο Πάνορμος, ο Ορνός, η Φτελιά, ο Αρμενιστής με το θρυλικό του φάρο, αλλά και το Καλό Λιβάδι, όπου επιπλέον θα βρίσκεται το επίκεντρο του αγώνα, στο ξενοδοχείο Πηνελόπη Village. Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σχολίασε σχετικά: «Εξωστρέφεια! Αυτή είναι η επιλογή του Δήμου Μυκόνου στην επικοινωνιακή του πολιτική και στον καθορισμό της τουριστικής ταυτότητας του νησιού. Με πυλώνα την πολιτιστική μας κληρονομιά, ακολουθώντας αργά αλλά σταθερά βήματα, προβάλλουμε τον τόπο μας με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ο αγώνας “παλαιών αυτοκινήτων” πέρα από αισθητικό γεγονός, μας δίνει δυνατότητες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος επεκτείνοντας μάλιστα την τουριστική σεζόν».

H εκκίνηση του Mykonos Olympic Classic Rally θα δοθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 13:30 εμπρός από το Δημαρχείο Μυκόνου, ενώ οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο ίδιο μέρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.