Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση Εγκαινίων του επ.Προξενείου της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη και παραλαβή εγγράφου διαπίστευσης...

Εκδήλωση Εγκαινίων του επ.Προξενείου της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη και παραλαβή εγγράφου διαπίστευσης από τον κ. Μπόρις Μουζενίδη

06Σε μια λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν στις 19 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη  στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.

03Ο κ. Μπόρις Μουζενίδης, πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη, αφού υποδέχτηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους, παρέλαβε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας τα επίσημα έγγραφα της διαπίστευσης του ως επίτιμου Προξένου της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη.

02Στην ομιλία του ο κ. Μουζενίδης τόνισε ότι «η λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου πιστοποιεί με τον πιο επίσημο τρόπο τη βούληση  για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται προξενικό γραφείο της Λευκορωσίας στην Ελλάδα» και ευχαρίστησε τα αρμόδια Υπουργεία της Ελλάδας και της Λευκορωσίας για την εμπιστοσύνη τους.

07Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Ευρώπης του ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας κ. ΕυγένιΒορομπιόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τη λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη ως σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο κρατών και διαβεβαίωσε ότι ο νέος επ. Πρόξενος θα έχει κάθε υποστήριξη από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας στο έργο του.

Η κ. Κόλλια Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας – Θράκης), στο δικό της χαιρετισμό, αφού επεσήμανε την ευκαιρία που δημιουργείται για καλύτερη επικοινωνία των δυο λαών με την προξενική παρουσία της Λευκορωσίας στην Ελλάδα, επανέλαβε τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης σε τέτοιες προσπάθειες, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μουζενίδη ως έναν από τους ανθρώπους που δημιουργούν «ελπίδα ανάπτυξης» στη χώρα.
O νέος επίτιμος πρόξενος «έχει προσφέρει πολλά στο ΑΕΠ της περιοχής αλλά και όλης της Ελλάδας»ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, χαιρέτησε τη συμβολή του κ. Μουζενίδη στην επικείμενη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Αγία Πετρούπολη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρέσβης της Λευκορωσίας στη Βουλγαρία Βλαντιμίρ Βορονκέβιτς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου κ. Σ.Πέγκας, η προϊσταμένη του ΠΥΤ Μακεδονίας κ. Π.Τρίχα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διπλωματικοί εκπρόσωποι κρατών, στελέχη τηςελληνικής τουριστικής βιομηχανίας κλπ.

Νωρίτερα, έγινε παρουσίαση του οικονομικού περιβάλλοντος και των επενδυτικών ευκαιριών στη Λευκορωσία σε Έλληνες επιχειρηματίες από τον κ. ΡομάνΣόμπολεβ, Διευθυντή της Διεύθυνσης  οικονομικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.