Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας “Η Αρχαιολογία δικτυώνει τα Μεσόγεια”

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας “Η Αρχαιολογία δικτυώνει τα Μεσόγεια”

Τα εγκαίνια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Η Αρχαιολογία “δικτυώνει” τα Μεσόγεια» που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στο Παλαιό Εμφιαλωτήριο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, με τη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται για μια έκθεση που περιλαμβάνει ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις πρόσφατες ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής που εκτελούνται στο πλαίσιο του αρχαιολογικού υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες».

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Αναστασία Λαζαρίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό των 160 σωστικών ανασκαφών των ετών 2013-2016 στα 120 χιλιόμετρα που εκτείνεται το έργο ΕΣΠΑ «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας» που έφεραν στο φως πολλές αρχαιολογικές θέσεις και ευρήματα, όπως μεγάλο μέρος του αρχαίου οδικού δικτύου, ιερά και νεκροταφεία, οικιστικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κ.α. που χρονολογούνται από την 6η χιλιετία π.Χ. έως τον 16ο αιώνα μ.Χ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αφού συγχάρηκε τους συντελεστές της διοργάνωσης (την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, τον Δήμο Κρωπίας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου), δήλωσε ότι είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα χρήσιμη η προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις σωστικές ανασκαφές των έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την πραγματοποίηση μόνιμης έκθεσης των ευρημάτων των τελευταίων ετών που εμπλουτίζουν σημαντικά τις γνώσεις μας για την ιστορία της περιοχής μας.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο και τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, ο οποίος πρότεινε από την πλευρά του να στεγαστεί η συγκεκριμένη έκθεση στον χώρο του παλαιού γυμνασίου της πόλης όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου που έχει προγραμματίσει ο δήμος.

Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας, έγινε παρουσίαση του αρχαίου πατητηριού που ανακαλύφθηκε στην περιοχή του ΚΕΛ (Νοτιοανατολικά του Αεροδρομίου) και μεταφέρθηκε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, καθώς μαρτυρά την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού στην περιοχή ήδη κατά τους αρχαίους χρόνους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8:00 – 15:00 και Κυριακή 10:00 – 15:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου (Βασ. Κων/νου 31, Κορωπί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.