Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανδρεάδης: Είναι καθήκον μας να εξηγήσουμε στους Έλληνες την αξία που δημιουργεί...

Ανδρεάδης: Είναι καθήκον μας να εξηγήσουμε στους Έλληνες την αξία που δημιουργεί ο τουρισμός και πως φτάνει να επηρεάζει την ίδια τους τη ζωή

Την ώρα, που όλη η χώρα κλυδωνίζεται εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ο οποίος συνέχισε να αναπτύσσεται, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την επιβίωση της χώρας, ήταν ο ελληνικός τουρισμός, τόνισε ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε 17 & 18 Οκτωβρίου στο Caravel Divani.

Και αυτό συνέβη διότι η προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων, όλων των εργαζομένων, όλων των προμηθευτών, ήταν συστηματική, ασταμάτητη, παθιασμένη… ήταν μονόδρομος.

Καταθέσαμε το 2013, σχεδόν από την αρχή της κρίσης, τον Οδικό Χάρτη 2021 στη διάθεση της Πολιτείας. Ο Οδικός Χάρτης ανανεώθηκε, υπό το πρίσμα των αλλαγών, θετικών ή αρνητικών που έχουν συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Επιθυμούμε στην μετά – μνημόνιο εποχή να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το κράτος στην προσπάθεια αυτή, ευελπιστώντας βέβαια ότι το Κράτος έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της χώρας για την επόμενη ημέρα. 

Oραματιζόμαστε την ενίσχυση και την ανάπτυξη του τουρισμού. 

Αυτό όμως θα μπορέσει να συμβεί μόνο εάν ο τομέας διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά του και οι επιχειρήσεις τη βιωσιμότητά τους.

Ο κίνδυνος, λόγω της υπέρογκης και συνεχιζόμενης υπερφορολόγησης, να αφανιστούν χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις είναι πλέον ορατός και καταγεγραμμένος. 

Ο κίνδυνος, να μην είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε τις απαραίτητες επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, είναι ήδη καταγεγραμμένος και μετρήσιμος.   

Ο κίνδυνος να μην είναι σε θέση υγιείς επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους είναι μετρήσιμος και άμεσος. 

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ξανά ότι είναι καθοριστικής σημασίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει άμεσα ένα πλέγμα ενεργειών ανάτασης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα με κυριότερο άξονα την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης σε χαμηλότερα επίπεδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων και την επανατροφοδότηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. 

Κλείνονταςτην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, τόνισε ότι: Το πιο σημαντικό ζήτημα από όλα είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε τα του οίκου μας. Η επόμενη μέρα του τουρισμού, πρέπει να βρει τις επιχειρήσεις να στηρίζονται στα πόδια τους. Πρέπει να μας βρει συντεταγμένους απέναντι σε αυτούς που λένε ότι ο Ελληνικός τουρισμός είναι μια φούσκα που έχει προκύψει λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών. Πρέπει να μην επιτραπεί σε κανένα να σβήνει από τον χάρτη τη σκληρή καθημερινή δουλειά όλων μας. Πρέπει να επενδύσουμε στην εικόνα της χώρας, να καταρτίσουμε τους εργαζόμενους μας, να πάρουμε με το μέρος μας ολόκληρη την κοινωνία, κάνοντάς την κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες. 

Είναι καθήκον μας να εξηγήσουμε στους Έλληνες την αξία που δημιουργεί ο τουρισμός και πως φτάνει να επηρεάζει την ίδια τους τη ζωή. Ότι η ελληνική φιλοξενία θα παραμείνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτού του τόπου. Ότι η ελληνική φυσική ομορφιά θα πρέπει να προστατευτεί ως θησαυρός. Ότι η υλοποίηση επενδύσεων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους αυτής της χώρας. 

Είναι καθήκον μας να καλλιεργήσουμε συστηματικά την αντίληψη ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.