Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon 2» – Ένα από τα πιο πετυχημένα είδη...

Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon 2» – Ένα από τα πιο πετυχημένα είδη εναλλακτικού τουρισμού

mysticon-no-2Το Φεστιβάλ Μυστηρίου αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα είδη εναλλακτικού τουρισμού. Μια  ταξιδιωτική  εμπειρία έξω από τα καθιερωμένα σε  ομάδες τουριστών, που επιζητούν αυτό το είδος ψυχαγωγίας.

Mystico1Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon 2» από το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Δ.Ε.Θ. και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παραχώρησαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ Helexpo Α.Ε., Κυριάκος Ποζρικίδης, η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό και εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016συμμετέχουν 11 ομάδες της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν διαδραστικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια απόδρασης και ρόλων, βιωματικές εναλλακτικές ξεναγήσεις, παιχνίδια θρύλων και μυστηρίου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κυνήγι θησαυρού και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών τρόμου.

Για ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη έκανε λόγο ο Σπύρος Πέγκας, ο οποίος χαρακτήρισε τη διοργάνωση, μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των δυνάμεων που συνεργάστηκαν άψογα προκειμένου να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πόλη του μυστηρίου. «Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα είδη εναλλακτικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή της πόλης, αυτήν που συνδέεται με θρύλους, μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα και δοξασίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν την επιθυμία της βιωματικής γνωριμίας μαζί της. Μετά την περσινή εμπειρία, φιλοδοξούμε να κάνουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών, προσφέροντας μια  ταξιδιωτική  εμπειρία έξω από τα καθιερωμένα σε  ομάδες τουριστών, που επιζητούν αυτό το είδος ψυχαγωγίας και φυσικά να εξάγουμε αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού» τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Ποζρικίδης, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία Δήμου, ΔΕΘ και ΦΚΘ, αναφέροντας: «Όλα άρχισαν από μια ιδέα, πέρυσι τέτοια εποχή και τώρα φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για ένα γεγονός που μπορεί να αποτελέσει θέλγητρο για την πόλη. Από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου η ΔΕΘ μετατρέπεται σε Διεθνή Έκθεση μυστηρίου σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης».

Η Ελίζ Ζαλαντό, ευχαρίστησε το Δήμο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ μυστηρίου και τόνισε ότι το ΦΚΘ συμμετέχει σε αυτό με πέντε ταινίες τρόμου καθώς και μια επιλογή μικρών ταινιών με θέμα το μυστήριο. Οι ταινίες θα προβάλλονται μεταμεσονύκτια στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» (Αίθουσα ‘’Παύλος Ζάννας’’).

Η εκπρόσωπος των ομάδων απόδρασης, Μαριάνα Καρέζη, μίλησε για μια γκάμα παιχνιδιών τα οποία απευθύνονται σε νέους, κυρίως από 16 έως 40 ετών και για έξι διαφορετικά παιχνίδια αποδράσεων που περιμένουν τον κόσμο να τα ανακαλύψει. «Στην πρώτη διοργάνωση όπου είχαμε λιγότερες ομάδες, οι εκδηλώσεις κράτησαν ένα τριήμερο και οι συμμετοχές άγγιξαν τις 5.000. Φέτος, προσβλέπουμε σε έναν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό. Όποιοι ενδιαφέρονται για κάτι εναλλακτικό και μυστηριώδες, είμαστε εδώ και τους περιμένουμε».

Στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Μυστηρίου συμμετέχουν οι ομάδες νέων δημιουργών «Locked», «Gamecraft», «Braingame», «The Gue», «Great Escape», «Escape 1107», «The Mind Trap» και οι ομάδες ξεναγήσεων «Dot2dot», και «Thessaloniki Walking Tours».

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο τμήμα επιτραπέζιων παιχνιδιών μυστηρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στρατέγκο και της «Addart», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

Το «Mysticon» θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι:
Τρίτη 13/9/16: 17.00 έως 22.00
Τετάρτη 14/9/16: 17.00 έως 22.00
Πέμπτη 15/9/16 : 17.00 έως 22.00
Παρασκευή 16/9/16: 17.00 έως 22.00
Σάββατο 17/9/16: 10.00έως 23.00
Κυριακή 18/9/16: 10.00 έως 22.00

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο Mysticon Sports του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ και στην ιστοσελίδα www.mysticon.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια και τις περιηγήσεις.

Το εισιτήριο εισόδου για κάθε μέρα ανέρχεται στα 5 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η παρακολούθηση των μεταμεσονύκτιων προβολών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.